Κυριακή 29.05.2022 | Εορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Ενδοσχολική επιμόρφωση με συμμετοχή 300 Νηπιαγωγών απ’ όλη την επικράτεια!

ΤΟΠΙΚΑ22.02.2022 | 7:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18.00 με 20.30, πραγματοποιήθηκε το πρώτο τηλεσεμινάριο της ομάδας ενδοσχολικής επιμόρφωσης Νηπιαγωγών με συμμετοχή εκατόν εβδομήντα δύο σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, με θέμα την αειφορία στην προσχολική εκπαίδευση που αναπτύχθηκε από τους εξαιρετικούς εισηγητές μας !

Φορέας διοργάνωσης είναι το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων και η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας ανήκει στην Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Άννα Μαγκιώση σε συνεργασία με όλα τα συμμετέχοντα σχολεία.

Το webinar που ήταν διάρκειας δυόμιση ωρών παρακολούθησαν 240 εκπαιδευτικοί, μέλη της ομάδας και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους μέχρι και τη λήξη του.

Προσκεκλημένοι του πρώτου μέρους του ενδοσχολικού τηλεσεμιναρίου ήταν ο κ Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικής Γεωγραφίας, Ιδρυτής και συντονιστής του Αειφόρου σχολείου και Συντονιστής Ε.Ε. «Εκπαίδευση για την αειφορία» ο οποίος καθήλωσε τους συμμετέχοντες με την εξαιρετική εισήγησή του «Αειρόρο σχολείο: Το σχολείο των ονείρων» κι έδωσε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για το πως μπορεί ένα σχολείο να κατακτήσει τον τίτλο του Αειφόρου σχολείου.

Ακολούθησε η κ Έλλη Ναούμ, Νηπιαγωγός – Δρ Εκπαίδευσης για την Αειφορίας με την επίσης αξιόλογη εισήγησή της «Ο υγιής πλανήτης αρχίζει από το Νηπιαγωγείο»

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν δύο βραβευμένα e Twinning έργα με εθνικό και Ευρωπαϊκό βραβείο ποιότητας, παραδείγματα καλής πρακτικής που περιείχαν δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή παιδιών, περνώντας έτσι από τη θεωρία στην πράξη.

Πρόκειται για το εξαιρετικό e Twinning έργο «e Tree huggers:1,2,3,Hug with a tree» με εισηγήτρια την κ Μαρίνα Ζαχαρία, Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Όσσας, ένα έργο που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το 1ο Ευρωπαϊκό βραβείο για το 2021.

Ακολούθησε η παρουσίαση ενός επίσης αξιόλογου e Twinning έργου με εισηγήτρια την κ. Άννα Μαγκιώση, Προϊσταμένη του Νηπ/γείου Ριζαριού και θέμα «Listen to the silence of the forest»

κατάφερε να διακριθεί ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση του στόχου 15 «ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ» στον Πανελλήνιο Σχολικό διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS το 2018 κι έχει αναρτηθεί στην Global Educational Gate (Παγκόσμια Εκπαιδευτική Πύλη ) ως παράδειγμα καλύτερης εκπαιδευτικής προσέγγισης του στόχου 15 «ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ».

O κύκλος των σεμιναρίων που μόλις ξεκίνησε, θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος Ιουνίου και περιλαμβάνει αξιόλογες εισηγήσεις, δείγμα δραστηριοτήτων βραβευμένων έργων που υλοποιήθηκαν κατά καιρούς στα διάφορα Νηπιαγωγεία της χώρας και ξεχώρισαν για την ποιότητά τους, αλλά και επιμόρφωση σε STEM, ρομποτική και νέα τεχνολογία από επιμορφώτριες Β επιπέδου που συμμετέχουν στην ομάδα.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης