Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση του ΚΕΔΑΣΥ

ΤΟΠΙΚΑ26.05.2024 | 9:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση του προσωπικού του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Τρικάλων, με θέμα την παιδαγωγική αξιοποίηση των Μουσείων και των τοπικών επιχειρήσεων στη διδασκαλία μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Στόχος της επιμόρφωσης ήταν η ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων του προσωπικού, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρουν τα Μουσεία και οι τοπικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο του Σπηλαίου της Θεόπετρας Τρικάλων και το Οινοποιείο «Τσιλιλής Κ, Α.Ε.». Εκεί, ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουν οι φορείς αυτοί, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την προσβασιμότητα και την ενσυναίσθηση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Η επιμόρφωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση, όπου το εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. μοιράστηκε τις εμπειρίες του και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο και την οργάνωσή της.

Η ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για το προσωπικό του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., καθώς τους πρόσφερε νέες ιδέες και εργαλεία για την παιδαγωγική αξιοποίηση των μουσείων και των τοπικών επιχειρήσεων στην εκπαίδευση μαθητών με ειδικές ανάγκες. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε και οι μαθητές με ειδικές ανάγκες να συμμετέχουν κανονικά στις επισκέψεις που προγραμματίζονται εκτός σχολείου. Κατά τον τρόπο αυτό το σχολείο συμβάλλει σημαντικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών προσφέροντάς τους μοναδικές εμπειρίες μάθησης και γνωριμίας με τον πολιτισμό και την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο του Σπηλαίου της Θεόπετρας Τρικάλων και το Οινοποιείο «Τσιλιλής Κ, Α.Ε.» για την υποδοχή, την άψογη συνεργασία και την υποστήριξή τους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Απόστολο Πασχάλη, χημικό  του οινοποιείου, για την άρτια και κατατοπιστική ξενάγησή του. Επιπλέον, ευχαριστούμε το προσωπικό του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. για την ενεργό συμμετοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξε.

Ο προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Απόστολος Σπαθής

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης