Σάββατο 22.01.2022 | Εορτάζουν: Αναστάσιος, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης, Αναστασία, Τασούλα, Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Θέος, Τιμοθέη, Τιμοθέα, Τίμα, Τίμη, Θέα, Θέη

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ31.08.2018 | 4:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ήρθε η ώρα, οι φορολογούμενοι που ενοικιάζουν τα ακίνητά τους μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας να τα δηλώσουν και να εμφανίσουν τα εισοδήματα που εισπράττουν. Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου υποβάλλονται οι δηλώσεις βραχυχρόνιας διαμονής μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημερομηνία αναχώρησης του μισθωτή από το ακίνητο.

Για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2018 μέχρι και 30 Αυγούστου 2018 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει τρεις μήνες διορία και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018, στους φορολογούμενους προκειμένου να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ακινήτων και να δηλώσουν τα ακίνητα και τα εισοδήματα που απέκτησαν.

Όσοι δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 5.000 ευρώ. Η ΑΑΔΕ σφίγγει τον ελεγκτικό κλοιό γύρω από τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις και σχεδιάζει να προχωρήσει σε διασταυρώσεις των στοιχείων που θα δηλώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με αυτά που εμφανίζονται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Η ΑΑΔΕ ήδη, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ψηφιακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην οικονομία του διαμοιρασμού (Airbnb, Booking.com και HomeAway) με σκοπό τη σύναψη πρωτοκόλλων συνεργασίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020