Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α’ Τάξη Γενικού Λυκείου

ΤΟΠΙΚΑ23.06.2018 | 12:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για την ολοκλήρωση των εγγραφών των μαθητών/τριών στην Α’ τάξη των Γενικών Λυκείων παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να προσέλθουν στο Λύκειο υποδοχής από τη Δευτέρα 25/6/2018 έως και την Παρασκευή 29/6/2018 υποβάλλοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Έντυπο της Αίτησης Εγγραφής

β. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας ή του/της ιδίου/ας αν είναι ενήλικος/η στην οποία θα δηλώνονται:

αα) Η νομιμότητα της άσκησης της κηδεμονίας σε περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η.

ββ) Η αποδοχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης για ζητήματα της πορείας φοίτησης του/της μαθητή/τριας, καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ο αριθμός του τηλεφώνου στο οποίο θα αποστέλλονται τα SMS.

γγ) Ότι ο/η εγγραφόμενος/η μαθητής/τρια δεν φοιτά σε άλλο Γενικό Λύκειο ή Επαγγελματικό Λύκειο ή σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οποιουδήποτε Υπουργείου ή σε σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή στο μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ή αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού.

δδ) Ότι ο/η εγγραφόμενος/η μαθητής/τρια δεν είναι κάτοχος Απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ.

στ. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του/της μαθητή/τριας ή Πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια, εφόσον δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

γ. Εκτύπωση της Ηλεκτρονικής Δήλωσης Προτίμησης

Τα έγγραφα α και β θα παρέχονται προς συμπλήρωση από το Λύκειο εγγραφής ενώ το έγγραφο γ θα προσκομίζεται από τους γονείς/κηδεμόνες στο Λύκειο εγγραφής

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν το Λύκειο υποδοχής παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γυμνάσιο αποφοίτησης.

Οι μαθητές/τριες που δεν πρόλαβαν να κάνουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης μπορούν να την υποβάλουν κατά τη δεύτερη περίοδο των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής – Δηλώσεων Προτίμησης στο e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr) από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 έως και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 (14.00).

Από τη Δ.Δ.Ε. Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης