Παρασκευή 08.12.2023 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Ενημέρωση από την Επιτροπή πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων

ΤΟΠΙΚΑ17.11.2023 | 6:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγαλοκαλυβιωτών με τον Δήμαρχο Τρικκαίων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/11, στις 10 το πρωί, στο Γραφείο του Νίκου Σακκά, παρόντος και του εφημερίου του χωριού, Αρχιμανδρίτου πατρός Παρθενίου Γιουβανέλη.

Η Επιτροπή Πλημμυροπαθών ζήτησε από τον κ Σακκά:

  1. Να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση να δοθεί άμεσα η αποζημίωση για την οικοσκευή, δηλαδή τα 6.600 ευρώ, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί σε αρκετούς συγχωριανούς μας.
  2. Να ενημερωθούμε ποιο είναι το σχέδιο από τον Δήμο για τον καθαρισμό των χώρων από τα γκρεμισμένα.
  3. Να επισπευστούν όλες οι διαδικασίες για να δοθούν οι αποζημιώσεις για τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα, κόκκινα.
  4. Να υπάρξει μέριμνα για τους άστεγους πλημμυροπαθείς με ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας, του Κράτους και της Κυβέρνησης για να υπάρχει αξιοπρεπής στέγαση μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις. Να αναλάβει το Κράτος ή ο Δήμος την διαμόρφωση του χώρου, το άνοιγμα και την σύνδεση με βόθρο, την ρευματοδότηση και το κόστος του ρεύματος για τους οικίσκους, που έχουν τοποθετηθεί στα οικόπεδα των άστεγων πλημμυροπαθών.
  5. Να ασκηθεί πίεση ώστε να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διευθέτηση των κληρονομικών.
  6. Να ασκηθεί πίεση σχετικά με την άμεση καταβολή των επιδομάτων ενοικίου και συγκατοίκησης διότι η καθυστέρηση της καταβολής τους δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους άστεγους πλημμυροπαθείς.
  7. Να καθαριστούν τα κανάλια, οι αγροτικοί δρόμοι και εγκαταστάσεις, να επισκευαστούν άμεσα οι πομόνες και το αρδευτικό δίκτυο.
  8. Να ενημερωθούμε για το αν υπάρχει σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης.
  9. Να καθαρισθεί ο χώρος των ΚΑΠΗ και να παρθούν τα ρούχα που είναι για ανακύκλωση.
  10. Να γίνει ενημέρωση των συγχωριανών από τη Δ.Α.Ε.Φ.Κ σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε για τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα, κόκκινα.

Στο αίτημα που θέσαμε για να αναλάβει ο Δήμος την αποκομιδή των υλικών από τα γκρεμισμένα σπίτια και τις αποθήκες ο Δήμαρχος ήταν αρνητικός. Η Επιτροπή πλημμυροπαθών διαμαρτυρήθηκε και κάλεσε τον Δήμαρχο να επανεξετάσει το ζήτημα αυτό και να απαντήσει με θετικό τρόπο διότι το κόστος για τον καθένα ξεχωριστά είναι μεγάλο.

Επιτροπή πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης