Δευτέρα 01.03.2021 | Εορτάζουν: Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

Επιμελητήριο Τρικάλων

Ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων

ΤΟΠΙΚΑ18.06.2020 | 2:05 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Για την έκδοση των απαιτούμενων πιστοποιητικών που αφορούν πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου ενημερώνει το Επιμελητήριο Τρικάλων. Ειδικότερα, ενημερώνει τα τουριστικά καταλύματα ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου η παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης.

Επίσης, το Σήμα Πιστοποίησης “Health First” είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020, αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος και αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Η διαδικασία της πιστοποιημένης εκπαίδευσης τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού.

Για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, η κατάρτιση του πρωτοκόλλου υγειονομικού περιεχομένου και η χορήγηση του Σήματος διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) στη διαδικτυακή διεύθυνση www.grhotels.gr .

Για τα μη κύρια καταλύματα, η εκπαίδευση και αντίστοιχα το Σήμα διεκπεραιώνεται και χορηγείται αντίστοιχα από το Υπουργείο Τουρισμού μετά από αίτηση της επιχείρησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.mintour.gov.gr και ειδικότερα μέσω της πλατφόρμας www.healthfirsttourism.gr . Συγκεκριμένα, παρατίθενται τα Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων ρυθμίζονται οι απαραίτητες προδιαγραφές για την επαναλειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, αναφέρεται το Σχέδιο δράσης, η Εκπαίδευση προσωπικού, το Σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος και ορίζονται οι προδιαγραφές για υπηρεσίες όπως η υποδοχή, η υπηρεσία ορόφου, δωματίων, κοινόχρηστων χώρων καθώς και υπηρεσίες εστίασης και παρασκευαστηρίου. Παράλληλα, παρέχεται η προβολή του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop