Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ12.12.2018 | 3:18 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Το επαγγελματικό λύκειο Φαρκαδόνας επισκέφτηκαν αντιπροσωπείες του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας. Ο λόγος αρκετά σημαντικός καθώς τα στελέχη των δυο φορέων, αποφάσισαν να ενημερώσουν τους εφήβους για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, και να τους ευαισθητοποιήσουν.

Καθώς η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα μας ώστε να προστατευθεί η Υγεία του.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του AIDS που έχει θεσμοθετηθεί την 1η Δεκεμβρίου το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, συνδιοργάνωσε  με το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας. Η εκδήλωση η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας με ομιλήτρια την κα Βιολέτα Ροκά, γενική ιατρό του Κέντρου Υγείας και τίτλο «Γνωρίζω το σώμα μου: Κίνδυνοι και Προφυλάξεις», ενώ ακολούθησαν βιωματικές παρεμβάσεις και ομάδες συζήτησης που συντόνιζε το προσωπικό του κέντρου κοινότητας, η ψυχολόγος κα Δήμητρα Παπαστεργίου και η κοινωνική λειτουργός κα Ευαγγελία Καραπέτσα καθώς και ο ψυχολόγος κα Νίκος Ντιρογιάννης.

Όπως υπογραμμίστηκε στην διάρκεια της εκδήλωσης, πολλά από τα νοσήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν και να θεραπευτούν. Η έγκαιρη διάγνωση, βέβαια, και θεραπεία είναι απαραίτητη, για να αποφευχθούν επιπλοκές και μόνιμες βλάβες. Δυστυχώς, τα συμπτώματα και τα σημάδια πολλές φορές δεν φαίνονται, ιδιαίτερα στις γυναίκες, μέχρι να εμφανιστούν επιπλοκές.

Οι μαθητές του επαγγελματικού λυκείου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και να λάβουν τις αναγκαίες συμβουλές και κατευθύνσεις από τους ειδικούς που βρέθηκαν στο σχολείο τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης