Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Ενημερωτική δράση στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ05.11.2022 | 1:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά χρήσιμη ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, την Τετάρτη, 2/11/2022, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιεί η Δ/νση Δ.Ε. Τρικάλων σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, σε θέματα πολιτικής προστασίας, όπως έκτακτες ανάγκες, φυσικές καταστροφές, θεομηνίες, τεχνολογικά ατυχήματα, αλλά και γενικότερη αρωγή που άπτεται της ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Τρικάλων.

Ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων, κ. Στέφανος Φωλίνας, διεξήγαγε ενημέρωση σε μαθητές-τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για θέματα πολιτικής προστασίας. Αναφέρθηκε σε ζητήματα σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας, με στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση και αρωγή των πολιτών, καθώς και σε θέματα αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή έντονων καιρικών φαινομένων, όπως χιονοπτώσεις,  πυρκαγιές και σεισμοί.

Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί, συγκεντρωμένοι στο προαύλιο του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του κ. Φωλίνα, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε, με την καθοδήγησή του, μικρή άσκηση προσομοίωσης πρώτης αντίδρασης σε περίπτωση σεισμού σε μια σχολική αίθουσα.

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων εύχεται να μη χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπιστούν ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες. Επειδή όμως η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν, ευχαριστεί θερμά τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων κ. Στ. Φωλίνα, για την παρουσία του στο σχολείο και τη σπουδαία δράση που υλοποίησε, συντελώντας τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Σύλλογος Καθηγητών και η αν. Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων

Ευαγγελία Μινάρδου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης