Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ενημερωτική εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

ΤΟΠΙΚΑ11.03.2024 | 5:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το διαδίκτυο και οι υπηρεσίες του αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων και, κυρίως των νέων.

Αυτός ο θαυμαστός κόσμος προσφέρει πολλές δυνατότητες και ευκολίες, ταυτόχρονα όμως κρύβει πολλούς κινδύνους. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του διαδικτύου πληθαίνουν καθημερινά, την ίδια στιγμή όμως εμφανίζονται νέες απειλές, για την αντιμετώπιση των οποίων κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση και η εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων, στο πλαίσιο της οποίας ο Αξιωματικός Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων κ. Καταραχιάς Ευάγγελος και ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Χλωρός Στέφανος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, ενημέρωσαν ενδελεχώς τους μαθητές σε ζητήματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, συζήτησαν τους προβληματισμούς και απάντησαν στις απορίες τους. Μεταξύ των θεμάτων που καλύφθηκαν από την ενημέρωση ήταν τα παρακάτω:

1.Προστασία προσωπικών δεδομένων

2.Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

3.Ορθές πρακτικές διαχείρισης κωδικών διαδικτυακών λογαριασμών

4.Διαδικτυακός εκφοβισμός

5.Εθισμός στη χρήση του διαδίκτυο

6.Σεξουαλικός εκβιασμός και εξαναγκασμός ανηλίκων

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους συντελεστές της εκδήλωσης για την άψογη προετοιμασία και υλοποίησή της και τους ευχαριστούν θερμά για τη συμβολή τους στην εκπαίδευση των μαθητών/τριών γύρω από ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης