Δευτέρα 01.03.2021 | Εορτάζουν: Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

Ενημερωτική εκδήλωση για τις ευρωεκλογές στο 1ο Δημοτικό Οιχαλίας

ΤΟΠΙΚΑ25.05.2019 | 2:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις 10 Μαΐου 2019 επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας η κα. Γιουρούκη Ζωή, εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής  Πληροφόρησης του Europedirect Θεσσαλίας, έπειτα από πρόταση και  πρόσκληση της εκπαιδευτικού της Γερμανικής Γλώσσας, κας Βίκυς Ψάλλα, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος E twinning, με τίτλο: Schulenin Europa, ein Online – Magazin.

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή τις Ευρωεκλογές 2019, που εντάσσεται σε μία σειρά από εκδηλώσεις για την ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) και τις Ευρωεκλογές 2019 με τίτλο: «Αυτή τη φορά ψηφίζω! Η σημασία των Ευρωεκλογών 2019». Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  Europedirect, το οποίο παρέχει  την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα όργανα, τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε, καθώς και τις δυνατότητες κοινοτικής χρηματοδότησης.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κύριος Στεργίου Ανδρέας, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Βόλου, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για την διαδικασία των Ευρωεκλογών και την σκοπιμότητά τους, ώστε να τονώσει την ευαισθητοποίηση των νέων προκειμένου να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στις εκλογές.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας, οι μαθητές των αντίστοιχων τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας καθώς και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Οιχαλίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας, κα Σταυρούλα Παθέκα, ευχαρίστησε με θερμά λόγια όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και πιο συγκεκριμένα, την εκπρόσωπο του κέντρου κα Γιουρούκη Ζωή για την παρουσίαση του προγράμματος, τον κ. Στεργίου Ανδρέα για την συμβολή του στην εκδήλωση, την Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας, κα Ελένη Τζαβέλα, την Διευθύντρια του Γυμνασίου Οιχαλίας, κα Χρύσα Σκανδάλη-Λαγού, τον Διευθυντή του Λυκείου Οιχαλίας, κ. Καγιούλη Δημήτριο και τέλος την καθηγήτρια Γερμανικών του σχολείου κα Βίκυ Ψάλλα για την επιμέλεια της εκδήλωσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop