Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ενημερωτική εκδήλωση «Υγεία και διατροφή»

ΤΟΠΙΚΑ13.03.2024 | 5:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια σημαντική επιστημονική – ενημερωτική εκδήλωση με την συμμετοχή πέντε κορυφαίων πανεπιστημιακών καθηγητών συνδιοργανώνουν ο σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» και ο Δήμος Τρικκαίων. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Διατροφή και Υγεία» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γουργουλιάνης Κώστας, τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κ. Ψαλτοπούλου Ντόρα καθηγήτρια Θεραπευτικής, Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Τζαβέλας Ηλίας, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. Δελή Χαρά και η κ. Γκορτζή Όλγα καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα θέματα των ομιλιών των καθηγητών έχουν ως εξής:

-Λοιμώξεις του αναπνευστικού και Διατροφή: Δρ. Γουργουλιάνης Κωνσταντίνος, Καθηγητής ΠΘ

-Διατροφή και Καρκίνος: Δρ. Ψαλτοπούλου Ντόρα, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

-Αλκοόλ ως μέρος της διατροφής: Δρ. Τζαβέλλας Ηλίας, Aν. Καθηγητής ΕΚΠΑ

-Οξειδωτικό Στρες, Άσκηση και Συμπληρώματα Διατροφής: Δρ. Δελή Χαρά, Καθηγήτρια, Αν. Καθηγήτρια ΠΘ

– Έρευνα και Ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων και Διατροφικές Παρεμβάσεις (Μελέτη περίπτωσης σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ):  Δρ. Όλγα Γκορτζή, Καθηγήτρια ΠΘ

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης