Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης στην υγεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ27.06.2018 | 5:01 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την θέση του ΚΚΕ να τεθεί ως προτεραιότητα η ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, για τη δωρεάν πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών με καρκίνο, την αντιμετώπιση από το κράτος των ελλείψεων σε φάρμακα, την ανάγκη δημιουργίας δημόσιων ξενώνων και δομών για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, επανέλαβε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης και ο υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ, Γιώργος Νάνος.

Από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου συμμετείχαν η πρόεδρος Καίτη Αποστολίδου, ο γραμματέας Γιώργος Καπετανάκης, η Ταμίας, Παρασκευή Μιχαλοπούλου και το μέλος του ΔΣ Ζωή Γραμματόγλου.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου παρέδωσαν αναλυτικό κείμενο με τις θέσεις τής Ομοσπονδίας και ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο και οι οικογένειές τους. Ανέδειξαν το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας, των προβλημάτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την πρόληψη, τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των ασθενών σε εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής, κ.ά.

Επίσης, τόνισαν την έλλειψη δημόσιων ξενώνων για την υποστήριξη των καρκινοπαθών και των συνοδών τους, που μετακινούνται για τις ανάγκες τής θεραπείας τους, καθώς και των υποδομών για τις ανάγκες των καρκινοπαθών τελικού σταδίου. Έθεσαν την ανάγκη δημιουργίας εθνικού μητρώου νεοπλασιών και ζήτησαν τη συνεργασία και τη στήριξη του ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων.

Το ΚΚΕ δεσμεύτηκε να μελετήσει και να αξιοποιήσει τις αναλυτικές θέσεις της Ομοσπονδίας στην παρέμβασή του στη Βουλή και την Ευρωβουλή, για την προβολή και τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των ασθενών με καρκίνο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης