Τετάρτη 12.05.2021 | Εορτάζουν: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Μυροφόρα

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: 1.000 οικογενειακοί γιατροί για 11 εκατομμύρια Έλληνες

ΕΛΛΑΔΑ11.06.2018 | 4:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καθώς λένε πως το υπουργείο Υγείας μέσω της σχεδιαζόμενης αναμόρφωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συντελεί σε χρόνια υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τον ελληνικό πληθυσμό.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζει αποτυχημένο το σχέδιο της μεταρρύθμισης από άποψη ιατρικού δυναμικού και έλλειψης υποδομών/προδιαγραφών αφού η υποχρεωτική εγγραφή 11 εκατομμυρίων Ελλήνων στο σύστημα, συνεπάγεται μια χρονοβόρα διαδικασία κατάρτισης ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς και εφαρμογή αυστηρού συστήματος παραπομπών από τους 1.000 οικογενειακούς γιατρούς.

«Με υποδειγματική μαεστρία προοιωνίζεται η σταδιακή «εξάλειψη» από τον υγειονομικό χάρτη, 12 εκατομμυρίων επισκέψεων ετησίως των ασθενών στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Ο Έλληνας ασθενής θα είναι όμηρος ενός συστήματος που θα του παρέχει ελάχιστες υπηρεσίες, με στέρηση του δικαιώματος επιλογής ιατρού ή πρόσβασης σε εξειδικευμένη υπηρεσία. Μοιραία θα αναγκαστεί να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες του από την τσέπη του με εκτόξευση των ανισοτήτων πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της υγείας», υποστηρίζει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Έτσι απορρίπτει στο σύνολο το προτεινόμενο σχέδιο σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με όλες τις ιατρικές ειδικότητες και καλεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να κάνει το ίδιο και προειδοποιεί ότι «ακόμη και σε περίπτωση που προκηρυχθεί σχέδιο ατομικών συμβάσεων για οικογενειακούς ιατρούς ή άλλες ειδικότητες, θα απέχουμε σθεναρά, αρνούμενοι να συμμετάσχουμε σε ένα θνησιγενές και ανεπαρκές σχέδιο ΠΦΥ».

Τέλος, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη «για όλες τις καταχρηστικές πράξεις εναντίον μας, την προσπάθεια οικονομικής εξόντωσής μας και επίταξης πολύτιμων υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε, αλλά και για τη διάσωση των δεινών που επισύρει η μεταρρύθμιση της ΠΦΥ στη δημόσια υγεία».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop