Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Ένταξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων σε καλοκαιρινή εκστρατεία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΑ26.05.2018 | 7:47 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την προγραμματισμένη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι και η έγκριση ένταξης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων στη δράση «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της  Ελλάδος.

 Τι είναι

 Η «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας», σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση που θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση,  διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά. Συνοδοιπόροι σε αυτή τη δράση θα είναι όλες οι βιβλιοθήκες του Δικτύου της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων έχει συμμετάσχει σε όλες τις προηγούμενες Καλοκαιρινές Εκστρατείες (2012-1017) με πολύ θετικά αποτελέσματα ως προς την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας των παιδιών.

Το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2018 είναι «Aγαπημένα δεδομένα. Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Τα παιδιά θα εκπαιδευτούν στο πείραμα και την παρατήρηση σχετικά με τα αριθμητικά, φυσικά, περασμένα, ζωγραφισμένα, φωτογραφικά και προστατευμένα δεδομένα . Επίσης για τα δεδομένα της πόλης, τα ιστορημένα δεδομένα κ.α.

Η ΚΕ2018 μέσω της κοινότητας του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών αποκτά μια δυναμική επικοινωνίας σε όλη την Ελλάδα που δύναται να μεταφέρει γνώσεις , αξίες και συναισθήματα.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων επιθυμεί να συμμετάσχει με ενεργό τρόπο στην υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  2018», που θα λάβει  χώρα από 20 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2018 για παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά Δημοτικού καθώς και για εφήβους.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης