Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Ενθουσίασε το 3ο Opera Gala «Δημήτρης Καβράκος»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ26.08.2022 | 5:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εντυπωσίασε και ενθουσίασε το 3ο Opera Gala «Δημήτρης Καβράκος» που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, γενέτειρα του διεθνούς φήμης βαθύφωνου, Δημήτρη Καβράκου.

Την Πέμπτη το βράδυ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου «Αθανάσιος Τριγώνης», που φέρει το όνομα του βαθύφωνου, 8 εξαιρετικοί ερμηνευτές με τη συνοδεία διεθνούς φήμης βιρτουόζου πιανίστα, οι φιλόμουσοι τρικαλινοί μαγεύτηκαν από άριες και λυρικό τραγούδι.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη διοργάνωση που αναδεικνύει τα Τρίκαλα και μεταφέρει τα μουσικά μηνύματα, τονίζοντας τη διεθνή φήμη του Δημήτρη Καβράκου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας.
Γνωστά αποσπάσματα από όπερες και πασίγνωστα λυρικά τραγούδια ερμηνεύτηκαν αναδεικνύοντας τις ικανότητες κάθε ερμηνευτή και ερμηνεύτριας, με το κοινό να καταχειροκροτεί με ενθουσιασμό.
Οι Τρικαλινές σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου και Ματίνα Τσαρουχά, οι Αννυ Φασσέα (σοπράνο), Αρτεμις Μπόγρη (μέτζο σοπράνο), Κατερίνα Αλεξίου (μέτζο σοπράνο), Ιωάννης Καλύβας (τενόρος), Αντώνης Κορδοπάτης (βαρύτονος), Χριστόφορος Σταμπόγλης (βαθύφωνος), Δημήτρης Γιάκας (συνοδεία στο πιάνο) παρουσίασαν 18 μοναδικές συνθέσεις από μουσουργούς, όπως οι Mozart, Puccini, Verdi, Bellini, Rossini.
Παραβρέθηκαν επίσης, οι τ. αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη, Α. Αναστασίου, Β. Κρανιάς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης