Τετάρτη 29.05.2024 | Εορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Έντονες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο στην υγεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ30.11.2022 | 6:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται την Πέμπτη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας», μετά την κατά πλειοψηφία ψήφισή του από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το νομοσχέδιο, πάντως, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ να το καταψηφίζουν, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Η παριστάμενη στην επιτροπή της Βουλής αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, σχολιάζοντας αναφορές τής αντιπολίτευσης στην αντίθεση ιατρικών συλλόγων και γιατρών του ΕΣΥ στις επίμαχες διατάξεις, τόνισε ότι το νομοσχέδιο «έχει την ισχυρή στήριξη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και της Ένωσης Σπανίων Ασθενών, σημειώνοντας πως «όλα τα άλλα, πιθανότατα, είναι συντεχνιακά».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην τελική ψήφιση του νομοσχεδίου σε συνθήκες σοβαρής «κοινωνικής και πολιτικής απονομιμοποίησης», χωρίς τη συναίνεση του ιατρικού κόσμου, των ληπτών υγείας και της αντιπολίτευσης.

Ο αγορητής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Φραγγίδης, τόνισε ότι η αντιπολίτευση, αλλά και η συντριπτική πλειονότητα των ενδιαφερόμενων φορέων απορρίπτουν τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Στον πυρήνα του, όπως είπε, το νομοθέτημα της κυβέρνησης φαίνεται ότι «αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Για «νομοσχέδιο-έκτρωμα», που πρέπει να αποσυρθεί, μίλησε ο αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης. Το νομοσχέδιο καταδικάστηκε καθολικά από τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, είπε ο κ. Λαμπρούλης, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση για πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης