Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Έντονες αντιδράσεις για τη σύμπτυξη τμημάτων

ΤΟΠΙΚΑ09.11.2019 | 1:59 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Συνεχίζουν οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα απέναντι στην απόφαση του Υπουργείου παιδείας να προχωρήσει σε σύμπτυξη τμημάτων. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν απαράδεκτη μια τέτοια κίνηση, η οποία αφενός απαξιώνει το εκπαιδευτικό έργο και αποδυναμώνει σημαντικά το δημόσιο σχολείο. Χθες, μέλη της ΕΛΜΕ Τρικάλων πραγματοποίησαν  παράσταση διαμαρτυρίας, στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων εκθέτοντας την αντίθεσή τους.

Από την διαμαρτυρία δεν έλλειψαν και μαθητές, και συγκεκριμένα του 4ουΛυκείου, αφού στο σχολείο τους έγινε σύμπτυξη των τμημάτων γενικής παιδείας. Όπως επισημαίνει η αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΕΛΜΕΤ Ουρανία Παπαζεύκουη νέα κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο τη δημόσια εκπαίδευση.

«Σε τοπικό επίπεδο η απόφαση αυτή υλοποιήθηκε στο 4ο Λύκειο, σε τρία τμήμα της Β’ Λυκείου» ανέφερε συμπληρώνοντας«Όχι μόνο δεν έχουν γίνει ακόμα διορισμοί αλλά το Υπουργείο Παιδείας  προχωρά σε σύμπτυξη τμημάτων» και μάλιστα σε μια εποχή που τα παιδιά έχουν μπει στην τελική ευθεία της προσπάθειάς τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Σημαντικό να  αναφερθεί επίσης, ότι για να λειτουργήσει η εκπαιδευτική διαδικασία, ένα τμήμα δεν μπορεί να έχει πάνω από 20 μαθητές.

Για το λόγο αυτό, οι εκπαιδευτικοί, ζητούν από την Διεύθυνση Δευετεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, την Περιφερειακή Διεύθυνση και τη Διεύθυνση του εν λόγω σχολείου να μην υλοποιήσουν την απόφαση και να παρέμβουν για την ανατροπή της και τη μη εφαρμογή της και σε άλλες σχολικές μονάδες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης