Πέμπτη 21.10.2021 | Εορτάζουν: Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ούρσουλα, Ορσαλία, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία, Χριστόδουλος

Έντονη αντιπαράθεση για το προσφυγικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20.09.2018 | 4:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου για την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας του μεταναστικού κάλεσε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης καταλόγισε στην κυβέρνηση αδυναμία, ανικανότητα και αδιαφάνεια στη διαχείριση του πακτωλού των χρημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει αποτύχει δραματικά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βίτσας υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για τον προκάτοχό του, Γιάννη Μουζάλα, ειδικά για το θέμα αποχέτευσης στη Μόρια, λέγοντας πως η σύνδεση του hot spot με την αποχέτευση θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη.

Εξάλλου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και οριακή και ότι πρώτη αυτό το έχει παραδεχτεί η κυβέρνηση.

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν εγκριθεί 63 εκατ. ευρώ για έργα συντήρησης και σίτισης στα νησιά και ότι το μεγαλύτερο ποσό αυτών των χρημάτων θα ξοδευτεί για να κατασκευαστεί ο βιολογικός καθαρισμός στη Μόρια.

Σε ό,τι αφορά στα κονδύλια που έχει εξασφαλίσει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι από την τακτική χρηματοδότηση έχουμε 566 εκατ. έως το 2020.  Από αυτά έχουμε ήδη πιστοποιήσει το 35% κάτι παραπάνω από 300 εκατ. και είμαστε ακόμα στο 2018. Από την έκτακτη χρηματοδότηση, το Ταμείο Στυλιανίδη, έχουμε 570 εκατ. για το προσφυγικό από τα οποία 388 εκατ. έχουν πάει σε μη κρατικούς οργανισμούς, δηλαδή στην Υπάτη Αρμοστεία και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop