Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Έντονη κριτική σε Καραμανλή, Παπανδρέου και Σαμαρά από Αλ. Τσίπρα, ισχυρή εντολή ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28.06.2019 | 5:27 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή πως άφησε «τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα» και μας οδήγησε στη χρεοκοπία, ενώ με μία δόση μάλλον ειρωνική σημείωσε πως «μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής», προσθέτοντας πως «ανέμενα να έχει κάποια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα».

Ο κ. Τσίπρας δεν έμεινε μόνο στον κ. Καραμανλή. Επιτέθηκε σφοδρά και στους δύο επόμενους πρωθυπουργούς τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά. Και αν για τον Μεσσήνιο πολιτικό είναι γνωστή η αντιπαράθεση, εντύπωση έκανε η φρασεολογία για τον Γιώργο Παπανδρέου. «Ήταν στον κόσμο του και έφερε το ΔΝΤ» ανέφερε για τον κ. Παπανδρέου, δείχνοντας πως το φημολογούμενο φλερτ που κυριαρχούσε στην επικαιρότητα τον περασμένο Μάρτιο είναι πλέον παρελθόν. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στον κ. Σαμαρά ο οποίος «οδήγησε τη χώρα σε κοινωνική λεηλασία και αφαίμαξη», καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «αυτοί έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και εγώ την έβγαλα».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς για το εάν μετάνιωσε που δεν τελείωσε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ νωρίτερα, τη χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό» και αποκάλυψε πως ήδη από το καλοκαίρι σκεφτόταν το πώς θα λήξει αυτή η συγκατοίκηση με τον Πάνο Καμμένο.

«Εχουμε σημαντικές διαπραγματεύσεις να κάνουμε στην Ευρώπη την επόμενη μέρα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ορεστιάδα στην οποία βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Εβρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως οι διαπραγματεύσεις «αφορούν την κοινή αγροτική πολιτική, το πώς θα προστατέψουμε τους αγρότες μας την προγραμματική περίοδο από το ‘21 μέχρι το ‘27. Και θέλω να αναρωτηθείτε ποιος θα θέλατε να την κάνει αυτή την διαπραγμάτευση, εγώ ή ο κ. Τσίπρας; Αλλά και διαπραγματεύσεις που αφορούν κρίσιμα εθνικά ζητήματα όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπου θα χρειαστούμε την αρωγή της Ευρώπης για τη φύλαξη των συνόρων μας. Αυτές τις διαπραγματεύσεις ξέρουμε να τις κάνουμε εμείς στην Ευρώπη».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη ήταν το Διδυμότειχο, όπου μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζητά από τους πολίτες ισχυρή εντολή για την επόμενη μέρα. «Αν την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά, δεν έχουμε ισχυρή εντολή, εκ των πραγμάτων θα μπούμε σε περιπέτειες. Ή δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, με την ταχύτητα και με την αποφασιστικότητα την οποία θέλουμε».

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης