Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Εντός Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

ΤΟΠΙΚΑ12.06.2020 | 6:44 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με σημαντικές διαφορές από τις προηγούμενες χρονιές ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το οποίο σκοπεύουν να αξιοποιήσουν και εκατοντάδες Τρικαλινοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη δοθεί παράταση σε 113.000 επιταγές παλαιότερων δικαιούχων, οι οποίοι πλέον μπορούν να τις εξαργυρώσουν μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, ενώ το νέο πρόγραμμα να τίθεται σε ισχύ από 1η Αυγούστου.

Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέρχεται σε 300.000, από 140.000 που ήταν πέρυσι, ενώ η επιδότηση για πρώτη φορά θα αφορά και μέρος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Οι μέρες διανυκτέρευσης από πέντε γίνονται έξι, ενώ στα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως κ.α.) αλλά και τον Έβρο, οι δικαιούχοι μπορούν να διανυκτερεύσουν για δέκα ημέρες με μηδενική συμμετοχή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε είναι πιο ελκυστικό από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σημείωσε ότι οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά και εντός Ιουνίου θα ανοίξει η αντίστοιχη πλατφόρμα. «Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει 1η Αυγούστου και είναι 12 μηνών», υπογράμμισε.

Στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού μπορούν να συμμετέχουν και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και καταλύματα, με μόνη προϋπόθεση να έχουν νόμιμη λειτουργία και να διαθέτουν, κατά την περίοδο του καλοκαιριού και των εορτών, ένα ποσοστό των δωματίων τους για τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού.

Δικαιούχοι είναι όσοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, έχουν, είτε ως εργαζόμενοι 50 μέρες ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, είτε 50 ημέρες επίδομα ανεργίας. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ και όσες γυναίκες πήραν 50 μέρες επίδομα μητρότητας.

Στο πρόγραμμα, παίρνεις επιταγή χρόνο παρά χρόνο εκτός από αυτούς που είναι γραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ