Σάββατο 26.09.2020 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Εντός Νοεμβρίου ψηφίζεται το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ07.11.2018 | 5:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στον δρόμο προς την Ολομέλεια της Βουλής βρίσκεται το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς κατατέθηκε προχθές στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Το σχέδιο νόμου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας συνοδευόμενο από την αιτιολογική έκθεση.

Έτσι, μετά από περίοδο συζητήσεων και διαβουλεύσεων, που δεν άλλαξαν και πολλά για την τύχη των Τρικάλων, αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Νοεμβρίου.

Η κατάθεση του σχεδίου νόμου έφερε την έντονη αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, που σε δήλωσή του μιλά για ολοκλήρωση του «εγκλήματος Γαβρόγλου» κατά των Τρικάλων.

Η δήλωση του κ. Μιχαλάκη είναι η ακόλουθη:

«Δυστυχώς το «έγκλημα» του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και της ίδιας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. εις βάρος των Τρικάλων ολοκληρώθηκε, με την κατάθεση του Νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δίχως να λάβουν καν υπ’ όψιν τις ενστάσεις του συνόλου της τοπικής κοινωνίας και τις αγωνίες των ίδιων των σπουδαστών του ΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών που λειτουργεί στα Τρίκαλα, προχωρούν στην κατάργησή του. Χωρίς να καταθέσουν κανένα επιχείρημα και δίχως να αναπτύξουν κανένα σκεπτικό αποφασίζουν και διατάζουν το κλείσιμο ενός ζωντανού Τμήματος, που προσέφερε δεκάδες νέους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι και απορροφήθηκαν στο σύνολό τους από την αγορά εργασίας.

Την αδικία αυτή, ως Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, δεν μπορούμε να την ανεχτούμε. Κάναμε το παν μέχρι σήμερα να την αποτρέψουμε, θα κάνουμε το παν από εδώ και πέρα να την ανατρέψουμε.

Ο Κ. Γαβρόγλου και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αφήνουν τα Τρίκαλα ουραγό, όσον αφορά την κατανομή Πανεπιστημιακών Σχολών, λαμβάνοντας τις αποφάσεις τους με κριτήρια μη εκπαιδευτικά. Θα κριθούνε σύντομα για τις επιλογές τους».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop