Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Εντυπωσίασε το ταλέντο των μαθητών του Δήμου Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ16.06.2018 | 12:11 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Το υπαίθριο δημοτικό θεατράκι της Φαρκαδόνας αποδείχτηκε μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που έσπευσε να παρακολουθήσει για περισσότερο των 5 ωρών την καλλιτεχνική δημιουργία των μαθητών, σχολείων της περιοχής.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου Φαρκαδόνας, της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και συμμετείχε στο «3ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού», ήταν υπέρ αρκετός, δίνοντας δύναμη με το παρατεταμένο χειροκρότημα ανταμείβοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το ταλέντο και τη δημιουργία των μαθητών.

Στο «3ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού» συμμετείχαν τα σχολεία του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας, του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας, του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας, του Γυμνασίου Φαρκαδόνας, του Γυμνασίου Οιχαλίας και του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών.

Οι μαθητές παρουσίασαν χορούς, θεατρικά, τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα σε μια γιορτή της Παιδείας, της μάθησης, της γνώσης, του Πολιτισμού, αλλά και της μνήμης, όπως χαρακτηρίστηκε, τόσο από το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, όσο και από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ηλία Καραμάνο.

«Σήμερα καμαρώνουμε τα νιάτα, χειροκροτούμε το ταλέντο των μαθητών, επιβραβεύουμε τη δουλειά των εκπαιδευτικών που πέραν της γνώσης, προσπαθούν να δώσουν στα παιδιά να αντιληφθούν την αξία του πολιτισμού», τόνισε ο κ. Μεριβάκης.

Στους στόχους του Φεστιβάλ, που δεν είναι άλλοι από την καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης, καθώς και της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και αυριανών ενήλικων πολιτών του Δήμου, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ηλίας Καραμάνος.

Το φετινό φεστιβάλ πέραν των άλλων αποτέλεσε μια εκδήλωση μνήμης. Η φετινή εκδήλωση που αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες κόσμου ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των 7 αγγελουδιών του γενικού λυκείου Φαρκαδόνας, που το 2004 ταξίδεψαν στα ουράνια, χάνοντας την ζωή τους στο φονικό Πέταλο του Μαλιακού, σ’ ένα δυστύχημα που ήρθε να προστεθεί σ’ εκείνο των Τεμπών. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στην αναφώνηση των νεκρών αγγελουδιών που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών γονείς και συγγενείς των παιδιών, φίλοι και συμμαθητές τους, τιμώντας την μνήμη τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλα, διευθύντρια το 2004 στο γυμνάσιο Φαρκαδόνας και συνοδός σ’ ένα από τα λεωφορεία του σχολείου της.

«Όσο ζω δεν θα ξεχάσω εκείνη την φρικτή ημέρα. Τη χαρά της εκδρομής που μετατράπηκε σ’ ένα δράμα. Εκεί που εκπαιδευτικοί, φίλοι, συγγενείς, το σημαντικότερο οι γονείς έχαναν για πάντα τα παιδιά τους. Όλοι εμείς που χάσαμε τους μαθητές μας, τα βλαστάρια μας. Ένα μέρος του εαυτού μου ανήκει στην Φαρκαδόνα, μιας και εργάστηκα στα σχολεία της περιοχής. Ένα κομμάτι της ζωής μου βρίσκεται εδώ κοντά σας, μιας και τους περισσότερους από εσάς σας γνωρίζω και με γνωρίζεται προσωπικά», σημείωσε πέραν των άλλων η κα Βασιλική Κάκλα.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για το επόμενο καλοκαίρι σε μια νέα εκδήλωση στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν παιδιά και έφηβοι.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης