Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

ΕΟΠΥΥ: Χιλιάδες Τρικαλινοί σε αναμονή για την κάλυψη δαπανών

ΤΟΠΙΚΑ22.02.2019 | 6:17 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μήνες περιμένουν χιλιάδες Τρικαλινοί ασφαλισμένοι τα χρήματα από την αποζημίωση γυαλιών οράσεων, μιας και μετά τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί και της διαμάχης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και οπτικών, είναι αβέβαιο το πότε θα εγκριθούν και πότε θα καταβληθούν τα ποσά.

Το voucher, όπως όλα δείχνουν, παραπέμπεται τελικά στις καλένδες μετά τις δριμείες αντιδράσεις των επαγγελματιών των δύο κλάδων να συμβληθούν με τον Οργανισμό, αλλά και γονιών στην περίπτωση της ειδικής αγωγής, ο προϋπολογισμός της οποίας μειώθηκε κατά 40% τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι θεραπευτές ειδικής αγωγής, όπως λογοθεραπευτές, λογοπεδικοί, εργοθεραπευτές κ.α., έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθούν το voucher και κανενός είδους σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Εκεί έχουν προσφύγει και οι οπτικοί, για τους οποίους επίσης έχει θεσμοθετηθεί η χρήση του ειδικού κουπονιού για την αποζημίωση γυαλιών οράσεως.

Το αλαλούμ στην αποζημίωση των υπηρεσιών ειδικής αγωγής υφίσταται εδώ και τρία χρόνια. Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας πως οι νέες συμβάσεις θα πρέπει να υπογραφούν μέχρι τις 30/12/16, δόθηκε περιθώριο χρόνου μέχρι και τα μέσα του Ιανουαρίου του 2017 και έπειτα ακόμη μια παράταση μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου προκειμένου οι συμβάσεις να έχουν υπογραφεί μέχρι τις 15 Μαρτίου. Το voucher, μετά από συνεχείς παρατάσεις, θα ίσχυε από πέρσι το Σεπτέμβριο, χωρίς σήμερα να υπάρχει ενημέρωση για το τι θα ισχύσει.

Μέσα σε όλο αυτό, λογική είναι και η καθυστέρηση της κατάθεσης των χρημάτων, προφανώς όχι με ευθύνη του τοπικού ΕΟΠΥΥ αλλά λόγω των κωλυμάτων που έχουν προκύψει από τις πιο πρόσφατες διατάξεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης