Κυριακή 04.06.2023 | Εορτάζουν: Μάρθα

Εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

ΤΟΠΙΚΑ29.04.2023 | 2:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Εργατική Πρωτομαγιά αναμένεται να τιμήσουν εργαζόμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες συνταξιούχοι, άνεργοι και νεολαία την προσεχή Δευτέρα 1η Μάη. Φορείς, συλλογικότητες και Σωματεία προετοιμάζονται για το φετινό εργατικό εορτασμό, ο οποίος θα διεξαχθεί με συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

Σε σχετικές ανακοινώσεις των διοργανωτών γίνεται λόγος για το μήνυμα του φετινού εορτασμού.

«Το μήνυμα του ξεσηκωμού στο Σικάγο, το πνεύμα και οι υποθήκες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απαιτούν από όλους μας ένα βήμα πιο πέρα από την αγωνιστική ύπνωση, για να ξανακερδίσουμε αυτά που μας άρπαξαν.

Εκατόν τριάντα επτά χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του Σικάγου, το μήνυμα της αγωνιστικής θυσίας των πρωτεργατών του εργατικού κινήματος παραμένει, όσο ποτέ, ζωντανό και επίκαιρο. Ειδικά σήμερα, που τα δικαιώματα εκείνα που κατακτήθηκαν με αίμα και με θυσίες επιχειρείται στη Χώρα μας, αλλά και διεθνώς, να παρθούν πίσω από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπαγορεύουν οι αξιώσεις του κεφαλαίου.

Απέναντι σ’ αυτή την εργατική και οικονομική δυστοπία, το εργατικό κίνημα έχει ένα μονάχα δρόμο: αυτόν της πάλης και της αντίστασης.

Σήμερα, που οι εργατικοί μισθοί καταληστεύονται και εξανεμίζονται από την ασυδοσία του κεφαλαίου, την αισχροκέρδεια στην αγορά των βασικών αγαθών και της ενέργειας…

Σήμερα, που οι αντεργατικοί νόμοι-δώρα στους εργοδότες απειλούν να καταπνίξουν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, απαξιώνοντας τους αγώνες του και αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος των αφεντικών τους…

Σήμερα που οι “σοβαρές” κυβερνητικές πολιτικές εξαντλούνται σε αναξιόπιστες, ανυλοποίητες πάντα, προεκλογικές υποσχέσεις.

Σήμερα που τις ουσιαστικές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές υποκαθιστούν τα διάφορα θλιβερά “καλάθια” και τα επιδοματικά κυβερνητικά φιλοδωρήματα.», αναφέρεται μεταξύ των άλλων σε καλέσματα συμεμτοχής.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης