Παρασκευή 24.03.2023 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία

Επαφές του Πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ18.02.2023 | 2:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τις άριστες σχέσεις που διανύει η ελληνοαμερικανική σχέση αντικατοπτρίζουν οι επαφές τις οποίες είχε στην 59η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, υπενθυμίζεται, τη Δευτέρα θα δεξιωθεί τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με 17μελή διακομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου υπό τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ. Συνολικά ένας βουλευτής και 16 γερουσιαστές, ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ και ο Κρις βαν Χόλεν, μέλος της Επιτροπής και παλαιός υποστηρικτής της ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, συνομίλησαν με τον κ. Μητσοτάκη και για την επικείμενη συνάντηση με τον κ. Μπλίνκεν. Η διακομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου απαρτίζεται συνολικότερα από πρόσωπα τα οποία αντιλαμβάνονται τη σημασία της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ έχουν αντιταχθεί και στην άνευ προϋποθέσεων ανοχή Γερουσίας και Βουλής στο σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν να πωλήσει F-16 στην Τουρκία.

Το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Μητσοτάκης διοργανώνει δείπνο προς τιμήν του κ. Μπλίνκεν, ενώ το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μαζί με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια θα εγκαινιάσουν τον 4ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ.

Στις συζητήσεις και στις επαφές που είχε στο Μόναχο ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας, ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου στο νέο γεωπολιτικό τοπίο που διαμορφώνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης