Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Επαναλειτουργούν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή

ΤΟΠΙΚΑ16.06.2020 | 3:09 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μετά από μήνες μη λειτουργίας, και με τη χώρα να ανοίγει στους τουρίστες του εξωτερικού, ανοίγουν και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή μας. Ήδη όπως ανακοίνωσε ο δήμος Μετεώρων, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού της διασποράς του COVID -19(κορωνοϊός), οι τουριστικές δομές του Δήμου Μετεώρων επαναλειτουργούν.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών (InfoTourist) το οποίο εδρεύει στο Δημοτικό Μέγαρο, η Αίθουσα Τρισδιάστατης Απεικόνισης (3D) επί της οδού Πατριάρχου Δημητρίου και το Γεωλογικό Μουσείο στο Καστράκι Καλαμπάκας, θα προσφέρουν εκ νέου τις υπηρεσίες τους.

Από εκεί και πέρα, προ ημερών η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας ενημέρωσετο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας θα λειτουργήσει εκ νέου για το κοινό από την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020.

Το Κ.Τ.Ε.Σ.Θ. θα είναι ανοικτό καθημερινά, εκτός Τρίτης, με ωράριο λειτουργίας 08:00 – 16:00 και θα λειτουργήσει με κύριο γνώμονα την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ασφάλειας τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων σε αυτό. Ως εκ τούτου, σας γνωρίζουμε ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επισκεπτών που δύνανται να βρίσκονται ταυτόχρονα εντός του Κέντρου είναι δεκαπέντε (15) άτομα. Επίσης, είναι υποχρεωτική η τήρηση της ενδεδειγμένης απόστασης ασφαλείας (2μ.), ενώ συστήνεται η χρήση μέσων ατομικής προστασίας (μη ιατρική μάσκα, γάντια μίας χρήσης, αντισηπτικό διάλυμα). Η επίσκεψη οργανωμένων γκρουπ θα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το φυλακτικό προσωπικό του Κέντρου (τηλ. 2432072196) για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Θυμίζουμε ότι προ δύο μηνών περίπου, δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και η έγκριση για την  ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου «Βελτίωση επισκεψιμότητας Σπηλαίου Θεόπετρας» με προϋπολογισμό 2.018.285 ευρώ. Το σπήλαιο από το 2010 είναι επισκέψιμο για το κοινό και σταδιακά εξελίσσεται σε σημαντικό αξιοθέατο της ευρύτερης περιοχής. Δυστυχώς, τον Ιούνιο του 2016, σημειώθηκαν βραχοπτώσεις μπροστά από την είσοδο του σπηλαίου, εξαιτίας των οποίων ανεστάλη η λειτουργία του. Το έργο, θα σημάνει και το άνοιγμα του τόσο μοναδικού σπηλαίου προς το κοινό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης