Τρίτη 21.03.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Επανέλεγχος των σπιτιών στο Ζάρκο από τα ειδικά κλιμάκια

ΤΟΠΙΚΑ16.03.2021 | 5:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε στο Ζάρκο ο επανέλεγχος των κατοικιών που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς της 3ης και 4ης Μαρτίου.

Συνολικά στο Ζάρκο από τον πρώτο έλεγχο χαρακτηρίστηκαν ως ακατάλληλες με κίτρινο χρώμα 140 περίπου οικίες.

Χθες κατά τον δεύτερο έλεγχο των κλιμακίων που βρίσκονται στην περιοχή προερχόμενα από την Αθήνα, στο Ζάρκο, χαρακτηρίστηκαν κόκκινα προς κατεδάφιση 10 σπίτια με τους ελέγχους να συνεχίζονται και να εκτιμάται ότι ο αριθμός των κόκκινων θα αυξηθεί.

Ωστόσο από τους ελέγχους, σπίτια που αρχικά έφεραν κίτρινο χρώμα, ως ακατάλληλα, άλλαξαν απόχρωση και χαρακτηρίστηκαν πράσινα. Αναφορικά με τα προς κατεδάφιση σπίτια δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, αν την ενέργεια την αναλάβει ο Δήμος ή οι ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται τα προς κατεδάφιση σπίτια να τα επισκεφτούν μηχανικοί του Δήμου, για την διευθέτηση λεπτομερειών και την υπόδειξη του χώρου εναπόθεσης μπετου και υλικών.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλο το φάσμα των οικιών του Ζάρκου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν και στα υπόλοιπα χωριά.

Στο μεταξύ στο Ζάρκο συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος ύψους 600 ευρώ έως 6.000 ευρώ για τις ζημιές της οικοσυσκευής, ενέργεια που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ