Τετάρτη 12.05.2021 | Εορτάζουν: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Μυροφόρα

Επανήλθε δριμύτερος ο χιονιάς

ΤΟΠΙΚΑ09.01.2019 | 1:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η «Υπατία»… το νέο κύμα κακοκαιρίας ήρθε να κάνει αισθητή την παρουσία του από το πρωί της Τετάρτης. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το ισχυρό ψύχος, αλλά και οι έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και στην πόλη των Τρικάλων.

Οι «άγριες διαθέσεις» φάνηκαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης σχεδόν στο σύνολο του νομού, με ισχυρές χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά, όσο και στα πεδινά. Εξαίρεση η περιοχή της Φαρκαδόνας, όπου στην εν λόγω περίπτωση οι καιρικές συνθήκες θα έλεγε κανείς πως ήταν ευνοϊκές, μιας και υπήρξε συννεφιά και μερική ηλιοφάνεια περίπου έως τις 11 το πρωί.

Οι άστατες και σε πολλές περιπτώσεις ακραίες καιρικές συνθήκες εμφανίζονται από το κόμβο του Μεγαλοχωρίου και επεκτεινόταν στα Τρίκαλα, την Πύλη και την Καλαμπάκα, όπου οι χιονοπτώσεις είναι έντονες.

Από τα ξημερώματα τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπως επίσης και των Δήμων για τον εκχιονισμό τόσο του εσωτερικού δικτύου των χωριών, όσο του εθνικού δικτύου.

Πενήντα περίπου μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συμβάλλουν στο να κρατηθεί το εθνικό και περιφερειακό δίκτυο καθαρό, κάτι που πέτυχαν. Στο ίδιο πλαίσιο μάχη με το χρόνο δίνουν και τα μηχανήματα έργου των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας για να καθαρίσουν τους δρόμους στα δημοτικά διαμερίσματα, ορεινά και ημιορεινά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στα ορεινά των Δήμων Καλαμπάκας και Πύλης είχαμε νέες χιονοπτώσεις περίπου 30 εκ. ενώ τους 5-10 πόντους άγγιζε το χιόνια σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, βρίσκεται επί ποδός συντονίζοντας το έργο των υπαλλήλων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για το έργο όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών για την απομάκρυνση των προβλημάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης για μια ακόμη φορά συνέστησε στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, σημειώνοντας ότι οι οδηγοί που πρέπει να κινηθούν εντός αυτού να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για τις χρησιμοποιήσουν σε σημεία που χρειαστεί.

Μέχρι στιγμής αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνταν Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτας από 18ο χλμ (Θέση Καμάρα) έως 75ο χλμ (Γέφυρα Αλεξίου), Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων από 42ο χλμ. (Ορθοβούνι) έως 65ο (Α/Κ Μαλακασίου), Eπ. Oδός Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από 35ο χλμ έως 68ο χλμ., Επ. Οδός Πύλης – Μεσοχώρας από διασταύρωση με 4ο χλμ. της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας έως 55ο χλμ. (Μεσοχώρα), Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop