Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τρικκαίων για την πρόταση μετονομασίας της οδού Μακεδονίας σε οδό Αγίου Νεκταρίου

ΤΟΠΙΚΑ06.08.2022 | 10:58 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Το αίτημα του Ενοριακού Συμβουλίου του Αγίου Νεκταρίου, η θετική εισήγηση της επιτροπής ονοματοθεσίας, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και η απόφαση για αναβολή

Του Λάζαρου Μάμαλη

Οδός Μακεδονίας ή οδός Αγίου Νεκταρίου; Μπροστά σ’ αυτό το δίλημμα βρέθηκαν το κατακαλόκαιρο οι δημοτικοί σύμβουλοι Τρικκαίων προχθές το βράδυ σε μία αναμενόμενη επεισοδιακή συνεδρίαση.
Το θέμα ξεκίνησε κατόπιν σχετικού αιτήματος του ενοριακού συμβουλίου του Αγίου Νεκταρίου το οποίο διαβιβάστηκε στην αρμόδια επιτροπή ονοματοθεσίας του Δήμου Τρικκαίων από την Μητρόπολη. Στο κείμενο του αιτήματος για να μετονομαστεί μερικώς η οδός Μακεδονίας, από το ύψος του 5ου Συντάγματος μέχρι τον περιφερειακό, σε οδό Αγίου Νεκταρίου λόγω της γειτνίασης με τον ομώνυμο Ιερό Ναό, αναφέρονταν ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής επιθυμεί τη συγκεκριμένη μετονομασία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής και αντιδήμαρχος Ανατολικού Τομέα του Δήμου Τρικκαίων κ. Απόστολο Παππά (Ραδιοφωνική Λέσχη), το αίτημα κοινοποιήθηκε στην επιτροπή ένα μήνα πριν. Η επιτροπή συνεδρίασε και κατά πλειοψηφία αποφάσισε να εισηγηθεί θετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη μετονομασία τμήματος της οδού Μακεδονίας. Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, χωρίς προηγουμένως να έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστα Κρεμμύδα ο οποίος τάχθηκε εναντίον της μετονομασίας εκφράζοντας -και ως κάτοικος της περιοχής- σοβαρές ενστάσεις, τόσο για ζητήματα αρχής καθώς εάν υιοθετούνταν μια τέτοια μετονομασία τι θα εμπόδιζε κι άλλες ενορίες της πόλης, όπως του Μητροπολιτικού Ναού αλλά και τους Αγίου Αθανασίου Μπάρας να ζητήσουν κι αυτές τη μετονομασία των οδών Σαράφη και Κονδύλη, αντίστοιχα, όσο και για ζητήματα καθημερινής λειτουργίας με την αναμενόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής με την αλληλογραφία και όχι μόνο.
Από την πλευρά του ο κ. Παππάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο προηγούμενο σχετικά πρόσφατης μετονομασίας κι άλλων οδών της πόλης, όπως της Λαρίσης σε Τσιτσάνη και της Βασιλέως Κωνσταντίνου σε Σαράφη που δεν προκάλεσαν καμία δυσλειτουργία στους κατοίκους της περιοχής και σύντομα έγιναν συνείδηση στους Τρικαλινούς. Επιπρόσθετα, ο κ. Παππάς να τόνισε πως θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το αίτημα του Ιερού Ναού και πως οι όποιες ενστάσεις απορρέουν από τον θρησκευτικό χαρακτήρα του ζητήματος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εάν επρόκειτο για οποιοδήποτε άλλο όνομα δεν θα υπήρχαν διαφωνίες.
Στην προοπτική μετονομασίας της οδού Μακεδονίας αντέδρασε έντονα και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Καίκης ο οποίος ανέβασε τους τόνους με αποτέλεσμα να έρθει σε λεκτική αντιπαράθεση με μέλη της δημοτικής αρχής.
Αναβολή
Κατόπιν των έντονων αντιδράσεων το θέμα οδηγήθηκε σε αναβολή και αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, να διαπιστωθεί αν θα το επαναφέρει η δημοτική αρχή η οποία είχε και την πρωτοβουλία να μην τεθεί στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, στη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Ενδεχομένως, να συζητηθούν οι ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι από τον Δ. Παπαστεργίου.
Της ονομασίας της περιφερειακής οδού Τρικάλων σε Αγίου Νεκταρίου, αφού βρίσκεται δίπλα στον Ναό, ή εκείνης του κυκλικού κόμβου που θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, με το όνομα του Αγίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ