Δευτέρα 30.01.2023 | Εορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία, Αύρα

Επέκταση σχεδίου πόλεως για την Πύλη

ΤΟΠΙΚΑ05.07.2018 | 1:24 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Πολλά και σημαντικά θέματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύλης το βράδυ της Τρίτης. Το κομβικότερο όλων και αυτό που θα αλλάξει σημαντικά τον τρόπο ζωής μέσα από την αλλαγή των όρων δόμησης, είναι η επέκταση του σχεδίου πόλεως για την Πύλη. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από όλο το σώμα των δημοτικών συμβούλων, επισημαίνοντας ότι απαιτείται άμεση αναθεώρηση με βάση τα σύγχρονα δεδομένα που ισχύουν για την περιοχή μιας και η προηγούμενη επέκταση του σχεδίου, φαίνεται ότι ξεπέρασε τη δεκαετία.

Παράλληλα με αυτό, σημαντικά ζητήματα συζητήθηκαν στο πλαίσιο της απορρόφησης και αξιοποίησης κονδυλίων για την υλοποίηση κοινωνικών κυρίως δομών, όπως αυτό του ΚΕΠ Υγείας. Το σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας για την Υγεία, και ο δήμος Πύλης, φαίνεται να είναι μπροστά σε ότι αφορά στην υλοποίησή του.

Πέρα από αυτό και θέματα που αφορούν τα χωριά της περιοχής απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο ενώ αποφασίστηκαν εργασίας όπως επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κάποιες περιπτώσεις.

Σημαντικό μέρος στη συζήτηση για το μέλλον της περιοχής και τη ζωή των κατοίκων ήταν τα θέματα όπως προαναφέρθηκε όπως το ΚΕΠ Υγείας αλλά και το Κέντρο Δια βίου Μάθησης που ενεργοποιείται ξανά από Σεπτέμβριο προσφέροντας τις ανάλογες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ