Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Επέκταση σχεδίου πόλεως στο Δήμο Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ18.10.2019 | 4:02 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τρέχουν στο δήμο Πύλης με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως της Τοπικής Κοινότητας Πύλης μετά τις καθυστερήσεις που οφείλονται σε μια σειρά παραγόντων, μεταξύ αυτών και των εκλογών.

Τον περασμένο ο Αύγουστο, και πριν την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής με τη νέα σύσταση, η οικονομική επιτροπή είχε εγκρίνει την έναρξη του διαγωνισμού για την αντίστοιχη γεωλογική μελέτη. Στις 15 Οκτωβρίου, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε και πλέον η διαδικασία προχωρά και με στόχο να ολοκληρωθεί το δυνατόν πιο άμεσα.

Η Γεωλογική Μελέτη, αναμένεται να κοστίσει περίπου 12.000 ευρώ, και σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η ημερομηνία μέχρι την οποία μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι την προσφορά τους είναι μέχρι 6 Νοεμβρίου. Ήδη, έχει ζητηθεί όπως προβλέπεται και η συνδρομή του ΤΕΕ για το σκοπό αυτό μέσω της αντιπροσώπευσής του στις διαδικασίες έγκρισης.

Το ζητούμενο είναι μέχρι αρχές του 2020 η Γεωλογική Μελέτη να έχει ολοκληρωθεί. Θυμίζουμε ότι η διαδικασία τρέχει αρκετό καιρό. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων σε ότι αφορά στο πολεοδομικό μέρος όπως περιγράφεται σε αντίστοιχη μελέτη της Β1 Φάσης που δημοσιεύθηκε πριν δύο χρόνια. Όπως επισημαίνεται, το κέντρο του δήμου Πύλης, έχει αλλάξει σημαντικά με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της. Συνεπώς το Σχέδιο Πόλεως είναι καθοριστικό για το μέλλον της Πύλης και για τον τρόπο κατά τον οποία αναπτύσσεται λειτουργικά η καθημερινότητα στην έδρα του δήμου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης