Τρίτη 31.01.2023 | Εορτάζουν: Κύρος, Κύρης, Ευδοξία, Ευδοξούλα, Δόξα, Δοξούλα

Επεκτείνεται ακόμη περισσότερο το δίκτυο φυσικού αερίου

ΤΟΠΙΚΑ02.07.2018 | 7:32 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Συναντήσεις με φορείς της πόλης των Τρικάλων ανέπτυξαν το πρωί της Δευτέρας στελέχη της Εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας ΕΔΑΘΕΣΣ.

Αντικείμενο η επέκταση του δικτύου φυσικού αέριου στην πόλη των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρα Λ. και η διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων συνδέσεων Θεσσαλίας κας Καλογήρου Ε. επισκέφτηκαν αρχικά τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών όπου είχαν συνάντηση με το διοικητή, Ταξίαρχο κ. Δ. Κωστόπουλο.

Ο λόγος ήταν η σύνδεση των εγκαταστάσεων της ΣΜΥ με το δίκτυο φυσικού αερίου.  Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) κατέληξαν σε συμφωνία για τη σύνδεση του στρατοπέδου στο δίκτυο φυσικού αερίου. Μετά την υπογραφή της σύμβασης, στο σύνολο τους οι εγκαταστάσεις της σχολής, με συνολική ισχύς 3, 5 εκ. Kcal και κατανάλωση περίπου 200.000 κυβικών ετησίως, θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο μέσα στο προσεχές διάστημα όπου θα έχει προχωρήσει η τοποθέτηση του σταθμού και της μετρητικής διάταξης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο του Δήμου Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου Δ. όπου ενημερώθηκε για την διείσδυση φυσικού αερίου. Στα εννέα χρόνια δραστηριότητας της εταιρείας το ποσοστό διείσδυσης στο Δήμο Τρικκαίων ανέρχεται σε 45% του συνολικού πληθυσμού. Εξίσου υψηλό είναι το ποσοστό κάλυψης του συνολικού μήκους των οδών του Δήμου Τρικκαίων με φυσικό αέριο, αφού ξεπερνά το 50%.

Σε  σύνολο των 68 δημοτικών και σχολικών κτηρίων του Δήμου Τρικκαίων, τα 29 ήδη τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο, ενώ τα υπόλοιπα 39 με αναμενόμενη κατανάλωση 800.000 κυβικών ετησίως, σύμφωνα με ενημέρωση που υπήρξε από τον κ Παπαστεργίου Δ., πρόκειται σύντομα να ενταχθούν σε διαδικασία τροφοδότησης τους.

Από την πλευρά της η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την άψογη συνεργασία και ενημέρωσε τη δημοτική αρχή ότι στο πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας, έχουν συμπεριληφθεί επενδύσεις 3 εκ. ευρώ για το Δήμο Τρικκαίων που αφορούν στην επέκταση του δικτύου.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν σε αισιόδοξο κλίμα με την δέσμευση όλων για εποικοδομητική συνεργασία και με κοινό στόχο την ευημερία των πολιτών και του τόπου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ