Κυριακή 03.12.2023 | Εορτάζουν: Γλυκέριος, Γλυκερός

Επεκτείνεται το σχέδιο πόλεως στην Πύλη

ΤΟΠΙΚΑ01.07.2018 | 5:01 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Την επέκταση του σχεδίου πόλεως της πόλης της Πύλης, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Πύλης την ερχόμενη Τρίτη στις 8 το απόγευμα. Η επέκταση του σχεδίου πόλεως ήταν επιτακτική ανάγκη, όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, μιλώντας στην ΕΡΕΥΝΑ, τονίζοντας ότι η προηγούμενη αναθεώρηση δεν κάλυπτε τις αστικές ανάγκες και ήδη είχε περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία από τότε. Δεκαετία, κατά την οποία άλλαξαν σημαντικά οι λειτουργίες της πόλης.

Κοινωνικές υπηρεσίες στην πρώτη γραμμή

Έχοντας ήδη πάρει το πράσινο φως για την δρομολόγηση νέων κοινωνικών προγραμμάτων, ο δήμος Πύλης, ήδη μπαίνει στη διαδικασία σύστασης του ΚΕΠ Υγείας, ενός διαδημοτικού προγράμματος που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την τοπική κοινωνία.

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο, ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου μάθησης με τη νέα φάση του προγράμματος, να τίθεται σε εφαρμογή εκ νέου.

Θυμίζουμε ότι από την προηγούμενη φάση, το Κέντρο Δια Βίου μάθησης στο δήμο Πύλης, είχε τεράστια επιτυχία, συμμετοχή και αποδοχή από τους πολίτες. Μάλιστα, εν μέσω κρίσης, κατάφερε όχι μόνο να προσφέρει επιπλέον γνώσεις και κατάρτιση, αλλά και να καλύψει και βασικές ανάγκες εκπαίδευσης νέων από τα χωριά της περιοχής, που είχαν αδυναμία πρόσβασης σε εκπαιδευτικά κέντρα είτε για λόγους μετακίνησης είτε και για οικονομικούς λόγους.

Είναι λογικό λοιπόν, το πρόγραμμα να αναμένεται με ιδιαίτερη προσμονή από τους κατοίκους του δήμου.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα οριστεί και υπεύθυνος του Κέντρου Κοινότητας ως συνεργάτη για την υλοποίηση της πράξης «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση».
Τέλος, μεταξύ άλλων θεμάτων συζητείται η πρόσληψη τακτικού προσωπικού κατ’ εφαρμογή του 82 του Ν. 4483/2017 αλλά και η αποδοχή απόφασης ένταξης της Πράξης του Δήμου Πύλης (Ν. Τρικάλων) στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», για την «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις», πρόγραμμα για το οποίο θα γίνουν αποδεκτές οι αντίστοιχες πιστώσεις αλλάζοντας σημαντικά τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία της περιοχής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης