Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Έπεσαν οι πρώτες τουφεκιές

ΤΟΠΙΚΑ20.08.2018 | 4:11 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Το αγαπημένο τους χόμπι ασκούν από το πρωί της Δευτέρας οι κυνηγοί των Τρικάλων καθώς ξεκίνησε και επίσημα η έναρξη της νέας κυνηγητικής περιόδου που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του επόμενου χειμώνα.

Σε πρώτη φάση τα θηράματα θα είναι βασικά τα Ορτύκια και τα Τρυγόνια.

Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του νομού εύχονται σε όλους τους φίλους κυνηγούς καλή χρονιά και συνιστούν την τήρηση των  Κανόνων του κυνηγιού, σεβόμενοι το περιβάλλον και την κοινωνία μας.

Το κυνήγι είναι άθλημα και εξασφαλίζει υγεία, μακροζωία και ευχαρίστηση στους συμμετέχοντες, οι οποίοι βρίσκονται στην «αγκαλιά» της φύσης» υποστηρίζουν οι κυνηγοί, όμως πρέπει να λαμβάνονται και αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας καθώς κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα θρηνούμε αρκετά θύματα.

Μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων του νομού δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην λήψη ουσιαστικών μέτρων, που θα αποτρέψουν θλιβερά περιστατικά.

Όπως επισημαίνουν, ο κυνηγός θα πρέπει να έχει το όπλο τοποθετημένο στη θήκη του και άδειο από φυσίγγια. Φτάνοντας στον τόπο του κυνηγιού, το βγάζει από τη θήκη, τοποθετεί τα φυσίγγια και ασφαλίζει το όπλο.

Ο κυνηγός οφείλει να απασφαλίσει το όπλο μόνο στην περίπτωση, κατά την οποία εντοπίσει το θήραμα. Επίσης, οφείλει να προσέχει και να μην έχει ποτέ στραμμένη την κάνη σε «συνάδελφό» του.

Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού πρέπει να γνωρίζει το ακριβές σημείο, στο οποίο βρίσκονται οι υπόλοιποι κυνηγοί και να έχει πλήρη αίσθηση του χώρου, που κινείται τόσο ο ίδιος, όσο και οι σύντροφοί του.

Πρέπει να επισημάνουμε, επίσης, ότι αν για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να διέλθει από φυσικά εμπόδια, οφείλει πρωτίστως να ασφαλίζει το όπλο του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης