Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Έπεσε η αυλαία της διδακτικής χρονιάς για τα λύκεια

ΤΟΠΙΚΑ18.05.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έπεσε η αυλαία του διδακτικού έτους και για τους Τρικαλινούς μαθητές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων. Πλέον και μετά το Σαββατοκύριακο, την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ και της Β΄ Λυκείου των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε.

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται την Παρασκευή́ 14 Ιονίου και τα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν έως την Παρασκευή́ 21 Ιουνίου.

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου ξεκινούν οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ ́ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε.

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 27 Μαΐου και τα αποτελέσματα προγραμματίζεται να ανακοινωθούν έως την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Υπενθυμίζεται, πως ακολουθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024. Συγκεκριμένα, για τα ΓΕΛ ξεκινούν στις 31/5 και ολοκληρώνονται στις 12/6 ενώ για τα ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 30/5 έως τις 17/6.

Η Τράπεζα Θεμάτων

Την ημέρα κάθε προγραμματισμένης εξέτασης ανά συγκεκριμένο μάθημα και Λύκειο, ο Διευθυντής και οι οικείοι διδάσκοντες, κληρώνουν άπαξ τα προς εξέταση από την Τ.Θ.Δ.Δ. θέματα. Η κλήρωση λαμβάνει χώρα έως δύο ώρες πριν την έναρξη της εξέτασης για όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας/Αρχαίων Ελληνικών, των Αγγλικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας/Νέων Ελληνικών, καθώς και για τα μαθήματα Σχεδιαστικού Περιεχομένου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία αυτή, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων και την εν γένει λειτουργία της σχολικής μονάδας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Τη γενικότερη ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας καθώς και την αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων που προκύπτουν στις σχολικές μονάδες ευθύνης του έχει ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό, ορίζεται σε κάθε Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης υπάλληλος ως Υπεύθυνος της Τράπεζας ΘεμάτωνΤελευταία ημέρα μαθημάτων σήμερα για τα Λύκεια καθώς από τη Δευτέρα, 20 Μαϊου αρχίζουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης