Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επέστρεψαν στις αίθουσες οι μαθητές

ΤΟΠΙΚΑ28.09.2023 | 6:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, επίσημα, το πρωί της Πέμπτης, με τον καθιερωμένο αγιασμό των σχολικών μονάδων, με καθυστέρηση δυόμιση εβδομάδων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που προηγήθηκαν στην περιοχή μας.

Η προσοχή όλων βρέθηκε στις πλημμυρόπληκτες περιοχές των Μεγάλων Καλυβίων και της Φαρκαδόνας με τις επισκέψεις των επισήμων.

Ο Διευθυντής της Δ.Ε. Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης παρευρέθηκε στον αγιασμό του Γυμνασίου Μ. Καλυβίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων σχέσεων του Δ. Τρικκαίων κ. Μιχαήλ Λάππα, του δημοτικού συμβούλου κ. Γεωργίου Καΐκη και εξέφρασε τις ευχές του για μια δημιουργική σχολική χρονιά καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των μαθητών/τριών που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Γενικού Λυκείου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, παρουσία όλων των εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και γονέων. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δ. Τρικκαίων κ. Νίκος Σακκάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μιχαήλ Λάππας, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, εκπρόσωπος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Δημήτριος Θεοχάρης.

Ο Διευθυντής της Δ.Ε. ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη στους μαθητές/τριες, στους/στις εκπαιδευτικούς και στους γονείς, με την ελπίδα να κυλήσει όμορφα και δημιουργικά η φετινή σχολική χρονιά, με την αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε να επιτευχθούν οι επιδιωκόμενοι στόχοι. Τις θερμές ευχές τους, καθώς και τη δέσμευσή τους για παροχή κάθε συνδρομής εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ο κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης παρέστη και στον αγιασμό του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του Δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδωνα Αγναντή, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού κ. Ευαγγέλου Κοσμά, της Αντιδημάρχου Υγείας Ελένης Στεργίου Μπότη, λοιπών τοπικών παραγόντων καθώς και εκπαιδευτικών και  μαθητών/τριών του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας, ευχόμενος να κυλήσει ομαλά η σχολική χρονιά και προέτρεψε εκπαιδευτικούς και γονείς να δείξουν υπομονή και κατανόηση, ενθαρρύνοντας τα παιδιά στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης. Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε Τρικάλων στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά «Είμαστε εδώ όλοι μαζί στην δοκιμασμένη Φαρκαδόνα με μεγάλη συγκίνηση διότι οι μαθητές/τριες, οι γονείς οι εκπαιδευτικοί, οι Διευθυντές/ντριες, οι κάτοικοι και τοπικές αρχές έδωσαν το δικό τους αγώνα να κρατηθεί ζωντανό το χωριό. Τα σχολεία της Φαρκαδόνας αποτελούν το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας σε μια δύσκολη πορεία προς την κανονικότητα. Η ΔΔΕ Τρικάλων και εγώ προσωπικά θα είμαστε όλοι μαζί τους.».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης