Τετάρτη 19.01.2022 | Εορτάζουν: Ευφρασία, Ευφρασίτσα, Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Επέστρεψαν τα αγριογούρουνα στην Πύλη

ΤΟΠΙΚΑ04.09.2019 | 3:16 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα τελευταία χρόνια, σε όλο το νομό Τρικάλων το θέμα των αγριογούρουνων και της παρουσίας τους σε αγροτικές περιοχής είναι συνεχώς υπό συζήτηση και δύσκολο ως προς την επίλυσή του. Το θέμα αφορά όλους τους Δήμους αφού η περιοχή μας, φαίνεται στο σύνολό τους, να αποτελεί ιδανικό μέρος για τη διαβίωση των κατά άλλα συμπαθών τετράποδων.
Στην Πύλη το τελευταίο διάστημα οι αγρότες κάνουν λόγο για επιδρομή μιας και οι καλλιέργειες των καλαμποκιών και όχι μόνο – αφού τα προσελκύουν και εκτάσεις αμπέλων, είναι από τις αγαπημένες τους. Μεγάλες εκτάσεις λοιπόν έχουν καταστραφεί από τα αγριογούρουνα με σημαντικό κόστος για τους παραγωγούς που προσπαθούν και αυτοί να βρούνε λύσεις ανάγκης όπως το να βάζουν μουσική στα χωράφια τους, που όμως δεν στέκονται αρκετές για να προστατέψουν τις καλλιέργειές τους.
Το θέμα είχε απασχολήσει από πέρυσι όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με προτάσεις, που όμως δεν έχουν εφαρμοστεί. Το όλο θέμα βέβαια πρέπει να προσεγγιστεί προσεκτικά μιας και θα πρέπει από τη μία να προστατευτεί το άγριο ζώο από την άλλη και οι καλλιέργειες. Συνεπώς χρειάζεται ένας χειρισμός με κόστος σημαντικό που θα πρέπει να καθοριστεί με τη βοήθεια του αρμόδιου υπουργείου και τη στήριξη όπου χρειαστεί των αγροτών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020