Πέμπτη 29.10.2020 | Εορτάζουν: Αβραάμ, Αβραμία, Μελιτίνος, Μελιτινή, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα, Μελιτίνος, Μελίνα, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα

Επέστρεψαν τα σχολικά γεύματα στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ10.03.2020 | 5:03 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μετά από πολύμηνες παρεμβάσεις και ενώ το θέμα έφτασε μέχρι και στη Βουλή για να συζητηθεί και να δοθούν απαντήσεις, ξεκίνησε χθες η διαδικασία της διανομής σχολικών γευμάτων σε σχολεία της πόλης των Τρικάλων.

Τα σχολικά γεύματα περιλαμβάνουν μία μερίδα φαγητού, ένα ψωμάκι και φρούτο. Φαίνεται ωστόσο, με βάση και καταγγελίες άλλων περιοχών, ότι αρκετά σχολεία που αρχικά είχαν ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα συνεχίζουν να μην λαμβάνουν σχολικά γεύματα. Όπως και να έχει διανύουμε τον τρίτο μήνα του νέου χρόνου, τη στιγμή που τα γεύματα θα έπρεπε να δοθούν από την αρχή του σχολικού έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η υλοποίηση των σχολικών γευμάτων πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), σε συνεργασία με το εποπτεύον υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Διοικητικά, την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει ο ΟΠΕΚΑ, από τον προϋπολογισμό του οποίου καλύπτεται και το κόστος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop