Τρίτη 21.05.2024 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επετειακές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ09.05.2024 | 5:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τους εθνικούς αντιστασιακούς αγώνες του Ελληνισμού ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, καθώς και την 79η επέτειο από την λήξη του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, τίμησαν το πρωί της Πέμπτης, οι εκπρόσωποι φορέων του νομού και απλοί πολίτες.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αυτοδιοίκηση, Θεσμικοί εκπρόσωποι, Σώματα Ασφάλειας, φορείς, εκπρόσωποι κομμάτων και πολίτες τίμησαν σήμερα την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού 1941-1944 (η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα λήξης του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου)

Η συντριβή του ναζισμού και του φασισμού εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα σε αρκετές χώρες της Υφηλίου, με αποκορύφωμα τη Μόσχα, η οποία θρηνεί 27 εκατομμύρια νεκρούς.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανήλθε στους 13.676, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα για το Έθνος.

Στα Τρίκαλα, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, με διοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων παρουσία Αρχών και θεσμικών εκπροσώπων, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Για το ιστορικό της επετείου μίλησε  κα Δήμητρα  Κωσταρέλλου, φιλόλογο στο 3ο ΓΕΛ Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης». Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης