Τετάρτη 06.12.2023 | Εορτάζουν: Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ

Επί τάπητος το Leader στον Δήμο Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ11.07.2018 | 5:18 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος Leader έχει κινητοποιήσει τους Δήμους του Νομού.

Έτσι στο Δήμο Πύλης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με στόχο την ενημέρωση, για την κατάρτιση προτάσεων για έργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας στην εισαγωγική του παρέμβαση δήλωσε ικανοποιημένος που ξεκινούν οι χρηματοδοτήσεις από το ΚΕΝΑΚΑΠ μέσω του Leader, αν και όπως σημείωσε αυτό γίνεται με καθυστέρηση δύο χρόνων.

Την ενημέρωση έκανε ο Διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Κουτής, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο κομμάτι του προγράμματος που αφορά τους Δήμους και τα έργα που δύναται να ενταχθούν και να υλοποιηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση ανέρχεται στις 600.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να γίνουν άμεσες κινήσεις από τον Δήμο έτσι ώστε η πρόταση να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο και ο ολοκληρωμένος φάκελος να υποβληθεί μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας στις 31 Αυγούστου.

Παράλληλα, ο κ. Κουτής ενημέρωσε και τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων για το ποιες δράσεις μπορούν να ενταχθούν, με το πρόγραμμα να αποτελεί ευκαιρία για τους Συλλόγους να ωφεληθούν τόσο σε υλικό όσο και στην διοργάνωση εκδηλώσεων.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας μέλος της Διοίκησης του ΚΕΝΑΚΑΠ, ο Διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάϊος Κουτής με τους συνεργάτες του, οι  Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης, Έργων κ. Κωνσταντίνος Ούτρας, οι μηχανικοί του Δήμου Πύλης κ. Δημήτριος  Φέκος και κ. Ηλίας Ράπτης και η γεωπόνος κ. Ντίνα Μπέκου, καθώς και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης