Σάββατο 21.05.2022 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Επιχειρήσεις υπηρεσιών υγείας: Αύξηση εσόδων 1,5%

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ19.10.2018 | 3:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 1,5% σημείωσαν τα συνολικά έσοδα των επιχειρήσεων παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα το 2018 σε σχέση με το 2017. Αυτή η άνοδος τοποθετείται και σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανάκαμψης του μεγέθους της αγοράς των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας από το 2016, ύστερα από πέντε έτη διαρκούς μείωσης, κατά τα οποία, ενδεικτικά, ο όγκος δραστηριότητας των ιδιωτικών κλινικών συρρικνώθηκε σωρευτικά κατά 22,2% (2012-2016). Παράλληλα, στον κλάδο παρουσιάζεται τελευταία έντονος συγκεντρωτισμός, δεδομένου ότι ήδη πέντε μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Αθήνας καθώς και δύο διαγνωστικά έχουν αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την κλαδική μελέτη «Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας» που εκπόνησε πρόσφατα η διεύθυνση οικονομικών μελετών της Icap Group.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης