Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Eπίδομα θέρμανσης και στο ηλεκτρικό ρεύμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ26.10.2023 | 5:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Eπίδομα θέρμανσης και στο ηλεκτρικό ρεύμα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη διεύρυνση της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης και στα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση ηλεκτρικές συσκευές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πολιτών τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από τον κ. Σκυλακάκη και την υφυπουργό Περιβάλλονοτος και Ενέργειας κ. Σδούκου.

Όπως είπε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Πρόσθεσε ότι αν από τη νέα χρονιά ξεφύγουν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων θα επανεξεταστεί νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές.

«Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απ’ την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ. Παρ’ όλα αυτά σε περίπτωση που από τη νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ξεφύγουν τότε θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα θα καλύπτει τις καταναλώσεις ρεύματος που θα γίνουν από τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο του 2024 και εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο καθώς και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν.

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι τα ίδια με κείνα που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης σε όσους καταναλώνουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης