Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Επείγουσα ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για επιτήδειους που θέλουν να αποσπάσουν χρήματα από γιατρούς

ΤΟΠΙΚΑ12.06.2019 | 6:37 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σε επείγουσα ενημέρωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων καλεί τα μέλη του να αγνοήσουν τηλεφωνήματα αγνώστων οι οποίοι επικαλούνται το όνομα γιατρού για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Ανάλογα συμβάντα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες πόλεις ενώ έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές αρχές. Όπως στην περίπτωση της Πάτρας όπου κατάφεραν να αποσπάσουν μερικές χιλιάδες ευρώ από επιστήμονα με την ίδια μέθοδο. Για το λόγο αυτό η ανακοίνωση του ιατρικού Συλλόγου έρχεται να προειδοποιήσει τα μέλη του κλάδου, ώστε να μην εξαπατηθούν.

Το θέμα βέβαια έγινε γνωστό από τους ίδιους τους γιατρούς που δέχθηκαν σχετικά τηλεφωνήματα, ζητώντας τους ενίσχυση για λόγους ανάγκης από γιατρό της περιοχής. Επί της διαδικασίας έχει αναλάβει τον έλεγχο η αστυνομία προσπαθώντας να βρει τους απατεώνες που βρίσκονται πίσω από όλο αυτό.

Στην ανακοίνωση του ΙΣΤ αναφέρονται τα εξής:

“Το τελευταίο διάστημα άγνωστοι χρησιμοποιούν όνομα Ιατρού μέλους του Ι.Σ.Τ και παραπλανούν τηλεφωνικά άλλους συναδέλφους ζητώντας χρηματικά ποσά.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας και εφιστούμε την προσοχή να αγνοήσουν αυτές τις κλήσεις διότι πρόκειται για απάτη.

Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του Ιατρού και για επείγουσα ανάγκη ζητούν χρηματικά ποσά επικαλούμενοι διάφορα θέματα.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με αναφορές παρατηρούνται ίδια φαινόμενα απάτης και στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι.

Συνιστάται σε άτομα εμπλεκόμενα με τον Ιατρικό κλάδο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες κλήσεις.

Έχουν ενημερωθεί οι Αστυνομικές Αρχές και θα πράξουν τα δέοντα.”

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης