Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επίκαιρη ερώτηση Μ. Κοντοτόλη για τους πλημμυροπαθείς μαθητές

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ17.05.2024 | 4:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη Βουλή φέρνει η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, με κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού την ανυπαρξία μέτρων στήριξης των πλημμυροπαθών μαθητών των Τρικάλων κι εν γένει της Θεσσαλίας, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας.

Ειδικότερα, καλείται να απαντήσει στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός, γιατί δεν εκδίδει την Υπουργική Απόφαση που προβλέπεται σε νόμο (4521/2018) που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018, σύμφωνα με τον οποίο οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που κατοικούν σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, όπως των Τρικάλων με τον Ντάνιελ, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. .

Επισημαίνεται ότι οκτώ μήνες μετά τις καταστροφές κι ενώ  οι κατά τεκμήριο ευάλωτοι μαθητές έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες από αυτές, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ούτε ένα μέτρο ουσιαστικής στήριξής τους. Αντιθέτως, παραπέμπει την όποια ρύθμιση στο μέλλον, δημιουργώντας συνθήκες ανασφάλειας και διατάραξης της οικογενειακής γαλήνης, ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι αγωνίζονται να ξελασπώσουν τα όνειρά τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης