Παρασκευή 01.12.2023 | Εορτάζουν: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ06.11.2023 | 4:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποίησε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στην Παλαιστίνη.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξoυν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν βρέθηκε χθες στην Τουρκία όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

Βασικό θέμα στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά, ήταν οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις, δείχνοντας έτσι το ψυχρό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης