Τρίτη 31.01.2023 | Εορτάζουν: Κύρος, Κύρης, Ευδοξία, Ευδοξούλα, Δόξα, Δοξούλα

Επιμελητήρια: Μπήκαν οι υπογραφές στο σύμφωνο συνεργασίας

ΤΟΠΙΚΑ14.07.2018 | 5:34 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Το νομό Τρικάλων επισκέφτηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου πρόεδροι και φορείς Επιμελητήριων της Ελλάδας, ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση του προέδρου του τοπικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Γιαγιάκου.

Σκοπός της επίσκεψης η ενημέρωση και η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για τη δημιουργία ενός «Δικτύου Επιμελητηρίων στον πρωτογενή τομέα». Στη σύσκεψη μετείχαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, Σέρρών, Πιερίας, Κορινθίας, Κοζάνης, Γραβενών, Άρτας, Πρέβεζας, Αργολίδας, Λακωνίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Σκοπός του δικτύου, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, ήταν η συμβολή στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και εσωστρέφειας στον πρωτογενή τομέα, μέσα από τον σχεδιασμό και υλοποίηση κατάλληλων δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν, ενισχύουν, και προωθούν τον πρωτογενή τομέα και τους φορείς στην αντίστοιχη περιοχή δράσης του κάθε επιμελητηρίου.

Λίγο πριν ο κ. Γιαγιάκος ενημέρωσε τους προσκεκλημένους προέδρους και αντιπροσώπους για τις δράσεις που προωθεί το Επιμελητήριο Τρικάλων, μεταξύ των άλλων για τις ολοκληρωμένες μελέτες, μεταξύ των άλλων και της πρότασης προς το υπουργείο Αγροιτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία Μεσογειακού Πράσινου Θερμοκηπίου, το οποίο βασίζεται στην υδροπονία και θα έχει ως βασική πηγή ενέργειας τη γεωθερμία και το βιοαέριο. Αναφορά έγινε και στις δεντροκαλλιέργειες, τα αρωματικά φυτά, θωρώντας αναγκαία τη συνεργασια μεταξύ των παραγωγών της χώρας. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση μεταξύ των προέδρων με τοποθετήσεις για τη δημιουργία αγροτικού τμήματος στα Επιμελητήρια και τον τρόπο διεπιμελητηριακής δικτύωσης.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων συγκαταλέγεται στα λίγα ανά τη χώρα που έχει συστήσει Αγροτικό Τμήμα για την συμβολή και την ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων.

Φτάνει να υπογραμμιστεί ότι το 60% των δράσεων που έχουν αναπτυχτεί αφορούν τον αγροτικό τομέα με δράσεις ενημέρωσης συμβουλευτικού χαρακτήρα πάνω στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών και δεντροκαλλιέργειας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ