Παρασκευή 01.12.2023 | Εορτάζουν: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών της ΔΔΕ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ11.10.2023 | 6:08 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, σε συνέχεια της υλοποίησης ποικίλων ψηφιακών δράσεων προς μια νέα  ψηφιακή Υπηρεσία, συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, της απλούστευσης των διαδικασιών και της ανοικτής διακυβέρνησης, αυτή τη φορά με την εκπαίδευση και πιστοποίηση κλειστού εκπαιδευτικού προγράμματος από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης – Ινστιτούτο Επιμόρφωσης με τίτλο «Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων – ΣΗΔΕ)».

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 3 κλειστά προγράμματα για 30 εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους  μέσω του υποέργου  “Υλοποίηση προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων δημοσίων υπαλλήλων από το ΙΝΕΠ” του ‘Εργου “Προγράμματα κατάρτισης, ανάπτυξης δεξιοτήτων, ενδυνάμωσης, πιστοποίησης – υλοποίηση με ίδια μέσα, επιμόρφωση” του Ε.Π. “ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ” στην παρακάτω θεματολογία : Θεσμικό Πλαίσιο για τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά και την Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων (Ν. 4727/2020), Ψηφιακά Πιστοποιητικά στο πλαίσιο του έργου ΚΣΗΔΕ, ΣΗΔΕ-Φ (μέρος Ι,ΙΙ), Μηχανισμοί υποστήριξης λειτουργίας του ΚΣΗΔΕ (portal, helpdesk, ΡΕΑ), Αξιολόγηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων.

Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας 90 ψηφιακών υπογραφών για διοικητικούς, Διευθυντές και Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί το «Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων – ΣΗΔΕ)».

Ειδικότερα από 18 Απριλίου 2023 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, είναι η 2η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και 1η στη Θεσσαλία που είχε εφαρμόσει για τους διοικητικούς υπάλληλους σε πλήρη ανάπτυξη το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης, Εγγράφων (ΣΗΔΕ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (https://shdef.mindigital-shde.gr), τον Σεπτέμβριου του 2023 σε 5 σχολεία σε πιλοτική εφαρμογή και από αρχές Νοεμβρίου σε όλα τα Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ και Ειδικά Σχολεία. Η Υλοποίηση του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης, Εγγράφων (ΣΗΔΕ) με τη χρήση ψηφιακών υπογραφών αφορά την ανταλλαγή ηλεκτρονικών εγγράφων μεταξύ των φορέων του Δημοσίου. Για το λόγο αυτό όλοι οι υπάλληλοι της Δ.Δ.Ε Τρικάλων έχουν εκπαιδευτεί σε ένα πρώτο κύκλο ενδοϋπηρεσιακής εκπαίδευσης από το Τμήμα Πληροφορικής. Η εκτίμηση της Δ.Ε. Τρικάλων σε σχέση με την εφαρμογή αυτού του καινοτόμου ψηφιακού διαδικτυακού συστήματος, είναι ότι θα μειώσει αισθητά το φόρτο εργασίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων αλλά και των σχολείων, απελευθερώνοντας δυνάμεις για ακόμα πιο δημιουργικές εκπαιδευτικές εργασίες, καθώς και θα μειώσει το όγκο του χρησιμοποιούμενου χαρτιού για φωτοτυπίες σε υψηλό βαθμό συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στον οικονομικό εξορθολογισμό.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Αλέξανδρος Καπανιάρης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας προς μια νέα ψηφιακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέναντι στην γραφειοκρατία αφήνοντας μετρήσιμο το οικολογικό μας αποτύπωμα, αφού υπολογίζεται ότι θα μειωθεί ο όγκος του χαρτιού που χρησιμοποιούμε ως διοίκηση και σχολικές μονάδες περίπου κατά 50% αρχικά, συμβάλλοντας στην απογραφικοποίηση της εκπαίδευσης και στην εξοικονόμηση πόρων.».

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης