Τρίτη 21.03.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Επιμορφωτική δράση του ΓΕΛ Βαλτινού

ΤΟΠΙΚΑ17.03.2023 | 6:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η επιτυχής αξιοποίηση των υπολογιστών στη μαθησιακή διαδικασία είναι δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα που εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την άποψη και τη στάση των διδασκόντων απέναντι στα νέα δεδομένα της τεχνολογίας.

Κατανοώντας τον απαιτητικό ρόλο των εκπαιδευτικών στο σύγχρονο σχολείο, που προετοιμάζει τους μαθητές για έναν κόσμο στον οποίο η τεχνολογία θα επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής τους ζωής, η ομάδα του άξονα των επιμορφωτικών δράσεων, που συγκροτείται από τους εκπαιδευτικούς Παπαδοπούλου Πηνελόπη-Συντονίστρια και τα μέλη Φασουλή Αικατερίνη, Σταμάτη Απόστολο, Γουσοπούλου Κωνσταντινιά, οργάνωσε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας, επιμόρφωση με στόχο την τεχνολογική κατάρτιση των εκπαιδευτικών για την δημιουργική αξιοποίηση των ΤΠΕ που θα τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες εκπαιδευτικές στρατηγικές και σχέδια μάθησης.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 στο Εργαστήριο Πληροφορικής του ΓΕ.Λ. Βαλτινού με εισηγητή τον κ. Μποντίλα Λεωνίδα, Υπεύθυνο του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων. O κ. Μποντίλας μας παρουσίασε με εύληπτο και κατανοητό τρόπο διαδικτυακά εργαλεία που διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και τη συνεργατική μάθηση στο περιβάλλον του σχολείου.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με ερωτήματα και απορίες των συμμετεχόντων σχετικά με τη χρήση, την εφαρμογή και την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων στην αίθουσα, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη για γνώση και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας τους.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Βαλτινού ευχαρίστησαν τον κ Μποντίλα Λεωνίδα για την προθυμία του και την ουσιαστική του στήριξη στο σύνθετο και απαιτητικό έργο των εκπαιδευτικών στο σύγχρονο σχολείο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ