Σάββατο 21.05.2022 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Στα πλαίσια δράσης που εκπονεί το Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου με θέμα «Σχέσεις μαθητών /τριων»

Επιμορφωτική συνάντηση με την κινητή μονάδα ΣΥΝ-ΕΙΡΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ16.02.2022 | 6:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 2:00, η επιμορφωτική συνάντηση για επιμόρφωση και ενδυνάμωση των γονέων σε θέματα που αφορούν τα όρια και τη συνεργασία γονέων – παιδιών, μετά από αίτημα του Νηπιαγωγείου Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων προς την Κινητή Ομάδα ΣΥΝ-ΕΙΡΜΟΣ και στα πλαίσια του σχεδίου δράσης που εκπονεί το Νηπιαγωγείο μας για την σχολική χρονιά 2021-2022 με τίτλο «Βελτίωση σχέσεων μεταξύ των μαθητών/τριών».

Συντονίστριες αυτής της συνάντησης ήταν η Ζιούτου Τζωρτζ ίνα, κοινωνική λειτουργός και η κυρία Γκιουλέ Ευαγγελία, κοινωνική λειτουργός και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν το σχετικό θέμα.

-Πώς βάζουμε όρια στα παιδιά

-Πότε βάζουμε όρια στα παιδιά

-Πώς βάζουμε όρια μέσα στην οικογένεια

-Αν είναι αναγκαίο ένα πρόγραμμα κανόνων για παιδιά

-Τι μπορούμε να αναμένουμε από τα όρια και την πειθαρχία στα παιδιά

Έτσι λοιπόν αποκομίσαμε ότι τα όρια αποτελούν ένα είδος δεξιότητας, η οποία επηρεάζεται μεν από τα έμφυτα γνωρίσματα του χαρακτήρα μας, όμως δεν εξαρτάται από αυτά. Καλλιεργώντας την δεξιότητα αυτή μπορούμε να επιτύχουμε, ώστε κάθε παιδί από μία στιγμή και μετά μπορεί να μάθει να λειτουργεί εντός ορίων, μεθοδικά και με συνέπεια.

Στην συνάντηση όπου έγινε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom, ανταποκρίθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αλλά και άλλων σχολείων της πόλης μας όπως το Νηπιαγωγείου Ριζώματος, Το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, Το νηπιαγωγείο Ριζαριού και το 25ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων.

 

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αγίου Κωνσταντίνου

Μαρία Παπαζαφείρη

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης