Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Επίσκεψη φοιτητών στον Δ. Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ07.12.2018 | 5:33 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Φοιτητές και φοιτήτριες από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα από το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, επέλεξαν για μελέτη το παράδειγμα του Δήμου Τρικαίων για βιώσιμη ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα 50 φοιτητές βρέθηκαν για δύο ημέρες στην πόλη μας και επισκέφτηκαν τον Δήμο, ώστε να ενημερωθούν ενημερώθηκαν για τις δράσεις του.

Όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση ο Δήμος Τρικκαίων, η πρώτη επίσκεψη έγινε στις αρχές της εβδομάδας στο Δημαρχείο, όπου τους υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά, καθώς ο Δήμαρχος βρισκόταν εκτός Τρικάλων, καλωσορίζοντάς τους και παρουσιάζοντας τα βασικά στοιχεία της προσπάθειας που επιχειρείται στα Τρίκαλα.

Στη συνέχεια, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, κ. Θανάσης Μιχαλάκης προέβη σε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του Δήμου, σε επίπεδο καινοτομίας, βιώσιμης ανάπτυξης, πρωτογενούς τομέα και τεχνολογίας. Με βάση την αρχή ότι η «καινοτομία είναι η αλλαγή σκέψης», παρουσιάστηκαν, το Smart Trikala με τις δράσεις του, το Σχέδιο Ασκληπιός στην ολότητά του, η κίνηση για τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος, η αλλαγή στην προσβασιμότητα και την κινητικότητα, καθώς και ειδικότερες δράσεις που υλοποιούνται στον Δήμο.

Ταυτοχρόνως, έγιναν ειδικές αναφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Δήμου Τρικκαίων στους τομείς του πολιτισμού και της αγροτικής παραγωγής, με έμφαση στον Μύλο των Ξωτικών, ως βέλτιστη πρακτική στον τουριστικό τομέα για ολόκληρη τη χώρα.

Το απόγευμα οι φοιτητές/τριες επισκέφθηκαν το Μουσείο Τσιτσάνη, όπου ξεναγήθηκαν από συνεργάτιδά του. Στη συνέχεια, ο 8ος Μύλος των Ξωτικών απετέλεσε σημείο αναφοράς για ένα δωρεάν και χαρούμενο «Ταξίδι στα Χριστούγεννα του κόσμου» – όπως είναι το φετινό θέμα της διοργάνωσης.

Τη βραδινή έξοδο στην πόλη σε ρυθμούς χριστουγεννιάτικους, ακολούθησε την επόμενη μέρα η επίσκεψη στα εμβληματικά Μετέωρα και δη στις Μονές Ρουσσάνου και Αγίου Στεφάνου.

Τους ακαδημαϊκούς επισκέπτες συνόδευαν, η κ. Ρόιδω Μητούλα, Καθηγήτρια Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η κ. Ελένη Θεοδωροπούλου, Καθηγήτρια Αγροτικής Οικονομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, οι υπ. Διδάκτορες κ. Χρήστος Σταμόπουλος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος (Χρήστος Θεοτοκάτος) και Κωνσταντίνος Χαλιορής και ο πρόεδρος των φοιτητών κ. Αστ. Φίλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης